obra pública

Sis ofertes per construir els pisos socials

El Govern preveu adjudicar en un parell de setmanes l’edificació de la Borda Nova

Una simulació dels futurs pisos de la Borda Nova.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha rebut sis ofertes d’empreses candidates a construir els pisos de lloguer assequible de la Borda Nova. El termini de presentació de propostes va finalitzar el passat 17 de febrer després que el Govern accedís a variar la data incialment fixada (el 27 de gener) a petició de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), que va demanar més temps perquè el concurs s’havia convocat el 7 de desembre i el període per preparar ofertes i pressupostos s’havia vist afectat per l’aturada de les vacances nadalenques. L’executiu va acceptar la petició entenent que l’ajornament també afavoria la concurrència i finalment així ha estat, atès que hi ha sis ofertes a valorar. La previsió de l’executiu és anunciar l’adjudicatària en un parell de setmanes.

Serà un pas endavant definitiu en un procés que s’allarga des del març del 2020. Estava a punt d’esclatar la pandèmia i decretar-se el confinament quan el Govern i el comú d’Andorra la Vella oficialitzaven l’acord pel qual la corporació cedia el terreny on l’executiu havia de construir la primera promoció pública de pisos de lloguer assequible. Un total de 44 immobles. Tres anys després s’estan fent els treballs d’excavació a la zona –la previsió anunciada el passat mes de desembre pel ministre, ara en funcions, Víctor Filloy, és que aquesta fase finalitzi el mes vinent– i just després ha d’arrencar la construcció. L’objectiu és que les obres puguin estar enllestides la tardor del 2025. La inversió prevista ronda els 14 milions d’euros. A banda dels 44 pisos, l’edificació comptarà amb 228 places d’aparcament, una part destinada als llogaters i l’altra a veïns de la zona que els puguin arrendar.

En la citada compareixença del desembre el titular en funcions de Territori i Habitatge va recordar que el procés s’ha alentit primer marcat per la pandèmia i després per la necessitat de dotar-se d’una legislació per a fer-lo realitat, com ara la que ha derivat en la creació de l’Institut de l’Habitatge. En el futur, però, caldrà determinar aspectes rellevants com ara establir els preus assequibles d’aquests lloguers i com es formalitza l’adjudicació dels immobles entre tots els candidats. L’administració –a través de l’Institut de l’Habitatge– ja ha fet un primer test amb l’assignació dels pisos de la Fundació Armor, una vintena que van comptar amb cinquanta aspirants. En aquest cas, però, es tracta d’immobles dirigits a persones en situació d’exclusió social i que porten associat un acompanyament als ocupants del qual se’n ocupa la Creu Roja.

tracking