tecnologia

L'ACA i la Cambra de Comerç formaran pilots de drons

L’ens va organitzar un curs l’any passat en què una trentena de persones va rebre el títol

Presentació de l'acord entre la Cambra i l'ACA.CAMBRA DE COMERÇ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van signar ahir un acord per col·laborar en la formació de pilot de drons (UAS) STS, així com totes aquelles formacions que se’n derivin, entre altres la de radiofonista homologat. Aquest acord, que busca fomentar el desenvolupament de les activitats relacionades amb el sector de la tecnologia de la informació i la comunicació, permetrà a la Cambra consolidar els cursos de formació per a l’obtenció de la llicència de pilot de drons, que ja està oferint, a totes les empreses i administracions públiques del Principat des de l’any passat.

De fet, durant el 2022 una trentena de persones van cursar aquesta formació que ofereix la Cambra per obtenir el títol de pilot de drons. Ara, amb la signatura d’aquest acord, l’ens busca consolidar aquesta formació dins del seu programa formatiu tot aprofitant l’expertesa de l’ACA en matèria de seguretat i aplicació de normatives aeronàutiques. En concret, la Cambra va apostar per posar en marxa aquesta formació en pilots de drons perquè ofereix noves oportunitats econòmiques a Andorra. Els drons estan guanyant terreny en molts sectors, des de la logística fins a la fotografia aèria i la inspecció d’edificis.

El president de la Cambra, Josep Maria Mas, va destacar la importància de col·laborar amb altres entitats per “oferir als nostres afiliats i a la societat en general les eines i les competències necessàries per aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la tecnologia”.

Per la seva banda, el president de l’Automòbil Club d’Andorra, Enric Tarrado, va afegir que “aquest acord posa de manifest la importància de garantir la seguretat en l’ús de drons, i això és possible gràcies a una formació adequada i a l’aplicació de les normatives aeronàutiques vigents”.

tracking