La construcció dels pisos de la Borda Nova començarà en unes setmanes

Govern ha adjudicat la fase 2 dels treballs d'edificació a l'empresa Locub, SA per un import de 14.699.604 euros

Imatge virtual de l'edifici dels pisos socials de la Borda Nova.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pisos socials de la Borda Nova es començaran a construir en lesproperes setmanes, després que l'executiu hagi anunciat avui que l'adjudicació dels treballs anirà a càrrec de l'empresaLocub, SA. L'adjudicació anunciada avui es correspon a la fase 2 dels treballs d'edificació, després que s'hagin dut a terme les obres d'excavació i sosteniment de la parcel·la. El ministrePortaveuen funcions,CesarMarquina, ha indicat que l'import total destinat ascendeix fins als 14.699.604,79 euros, amb un termini d'execució de28mesos. L'edifici està previst que s'aixequi en una parcel·la d'uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova. Es tracta d'un terreny cedit pel comú d'Andorra la Vella, segons ha recordatMarquina.

Tal com ja es va anunciar, l'immoble comptarà amb 44 habitatges: quinze d'uns 55 metres quadrats d'un dormitori, 23 d'uns 70 metres quadrats amb dos dormitoris i sis habitatges d'uns 85 metres quadrats de tres dormitoris. A les plantes de coberta de l'edifici, en dos nivells, es plantegen dues actuacions: una es convertiria en un hort urbà per donar servei als residents de l'edifici, i la més alta es destinarà a terrassa i zona verda. A la planta baixa es preveu una plaça pública directament accessible des del carrer Terra Vella amb 228 places d'aparcament, 44 destinades als veïns de l'edifici.

Marquinaha afegit que l'edifici s'ha dissenyat sota elrequerimentdel quasi nul consum energètic i els criteris perquè, un cop finalitzat, disposi del certificat PassiveHouse, que garanteix que la construcció es realitza amb l'eficiència per tenir un consum energètic gairebé nul. Govern determinarà, via reglament, els criteris d'accés als habitatges, el preu que s'estipularà i els detalls del contracteadministratiuamb elsinquilins.

tracking