seguretat social

Els podòlegs descarten la CASS pel desacord amb les tarifes

El preu proposat pel Govern no convenç el col·lectiu, que el considera “molt baix”

Les consultes de podologia no tindran cobertura de la CASS.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El dels podòlegs era un dels col·lectius de professionals sanitaris que havia d’entrar en el finançament de la CASS amb la incorporació a la cartera de serveis. Però la negociació entre el ministeri de Salut i el Col·legi de Podòlegs ha arribat aquesta setmana a un carreró sense sortida i els professionals descarten ara per ara sumar-se a la cartera de serveis a causa del desacord amb les tarifes que els proposava l’executiu. Treballaran, com fins ara, en l’àmbit privat, tot i que sí que hi una cobertura molt petita de la Seguretat Social si el pacient demana full groc. És la tarifa que també ha actualitzat el Govern en línia amb l’IPC del 2022 (7,1%), passant d’1,91 euros a 2,05.

Però pel que fa a la tarifa d’una visita al podòleg, que ara pot rondar entre 30 i 40 euros, no hi ha hagut entesa. “Continuarem en la mateixa situació que teníem fins ara”, va manifestar la presidenta del col·legi, Nerea Miguel, perquè la proposta del ministeri era “molt baixa”. Els professionals argumenten que “tenim els nostres timings de visites, de vegades podem estar una hora amb un pacient i tenim despeses”. Miguel va apuntar que el material que usen els genera un cost, que també estan patint la inflació i que la proposta de l’administració no era suficient per cobrir-ho tot.

La qüestió ara és que hi ha el compromís de l’executiu de cobrir el podòleg per a col·lectius com el de la gent gran. El que s’hauria comunicat al col·legi és que es mirarà de suplir contractant podòlegs a través del SAAS. De fet, ara mateix ja hi ha un servei per tractar el peu diabètic lligat al SAAS i que compta amb podologia, però només funciona un parell d’hores a la setmana. Les persones amb diabetis són un altre grup que també havia de beneficiar-se de la cobertura, però el Govern proposava una tarifa de 23 euros, insuficient per al col·lectiu professional.

ELS ACTES QUIRÚRGICS TAMBÉ S'APUGEN UN 7,1%

El Govern va aclarir ahir que l’actualització de les tarifes dels actes quirúrgics també s’apuja un 7,1%, quan per error s’havia apuntat un augment del 5%. Es tracta d’un preu que passa dels 3,13 euros als 3,35. El consell de ministres va validar dimecres la reclamada actualització dels preus dels actes mèdics, amb augments que han oscil·lat entre el 5% i el 10%. Entre el que més augmenten hi ha la visita al metge referent, que s’incrementa en un 10%, passant dels 24,38 euros als 26,82. No hi ha distinció entre consulta presencial o no presencial. Pel que fa a les visites a un metge especialista, l’increment és del 8%, fet que deixa la nova tarifa en els 32,36 euros, quan fins ara el cost del servei era de 29,96 euros. L’odontologia experimenta una pujada del 6% quant al preu de la visita, que passarà a costar 25,41 euros.

tracking