El Govern anuncia un imminent acord amb els psicòlegs

El consell de ministres aprova la creació del servei de mitjana estada assistencial

El ministre de Finances i portaveu, Cesar Marquina.SFGA / c. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un acord amb el Col·legi de Psicòlegs sobre la cartera de serveis està cada vegada més a prop. Així es dedueix de les explicacions que el ministre de Finances i portaveu del Govern, Cesar Marquina, va donar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. I és que, segons va manifestar el ministre, ahir mateix es va celebrar una reunió amb aquesta entitat i, segons va indicar, tot apunta que s’està “en el bon camí” perquè es pugui firmar aviat un acord entre les parts i es pugui signar el corresponent conveni amb aquest col·lectiu professional. Tot i això, Marquina no va voler donar més detalls de les negociacions, tenint en compre que continuen encara obertes, si bé va afegir que properament es podrà explicar el contingut del nou conveni.

El Govern també va aprovar ahir la creació d’un nou servei de mitjana estada assistencial, que cobrirà les persones que necessiten tractaments pal·liatius o de confort o rehabilitacions intensives. Es tracta de donar resposta a un servei que es pot proporcionar en centres sociosanitaris per a pacients intermedis entre els que requereixen estar a l’hospital i en una residència. Així, es canvia el reglament de nomenclatura d’actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS per incloure-hi aquest nou servei. La iniciativa respon a l’augment de persones que necessiten un recurs d’atenció especialitzada en règim d’ingrés sense necessitat d’alta tecnologia diagnòstica o terapèutica.

+

Prova d'intèrprets

Justícia Interior ha convocat les proves per obtenir l’habilitació professional de la traducció i interpretació, que tindran lloc el 6, 10 i 12 de juliol.

Batxèlor en clàssiques

Educació i Ensenyament Superior ha aprovat la creació del títol estatal del batxèlor en llengües clàssiques de la Universitat Europaea IMF.

18 casos actius de covid

Les dades sobre la incidència de la covid continuen sent “molt favorables”, amb un total de 18 casos actius, tres més que la setmana passada.

PARTICIPACIÓ A LA CIMERA IBEROAMERICANA

Andorra participarà a la XXVIII Cimera iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que se celebra a la República Dominicana entre el 22 i el 25 de març sota el lema Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible. La delegació andorrana estarà encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach. Un dels actes als quals assistirà la representació andorrana serà le V reunió de coordinadors nacionals i responsables de cooperació. També tindrà lloc la XIV Trobada empresarial iberoamericana i la II reunió de ministres d’Afers Exteriors iberoamericans.

tracking