Ajuts a la promoció de l'economia circular

La segona convocatòria prevista a la llei disposa d’un pressupost total de 150.000 euros

El ministre portaveu i de Finances, Cesar Marquina.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, l’obertura de la convocatòria anual per a l’atorgament dels ajuts per a la promoció de projectes que fomentin l’economia circular. El programa té com a finalitat, tal com va explicar ahir el ministre portaveu i de Finances en funcions, Cesar Marquina, contribuir a la transició cap a una economia més circular i accelerar-la, i millorar l’eficiència dels recursos materials.

Les subvencions estan previstes a la Llei d’economia circular (LEC), la qual introdueix que la circularitat és un aspecte essencial de la transformació de l’economia cap a la neutralitat climàtica i la competitivitat a llarg termini. En aquest sentit, circularitat pot produir quantiosos estalvis materials al llarg de les cadenes de valor i els processos de producció, generar valor afegit i desbloquejar oportunitats econòmiques. Alhora, té un impacte positiu sobre la conservació de la biodiversitat i la qualitat del medi ambient.

Aquesta és la segona convocatòria dels ajuts, després de la primera que es va realitzar l’any passat, i disposa d’una quantitat econòmica total de 150.000 euros. Es tracta d’una convocatòria no competitiva i restarà oberta fins que s’exhaureixi la disponibilitat pressupostària. La convocatòria del 2023 divideix la tipologia de projectes que hi poden concórrer seguint els mateixos criteris que estableix la LEC. El tipus A inclou la creació d’empreses, activitats i projectes que contribueixin de manera substancial a accelerar la transició cap a l’economia circular millorant l’eficiència en l’ús dels recursos, promovent la prevenció en la generació de residus. Aquest tipus d’ajudes poden rebre un màxim del 50% de les despeses objecte de l’ajut fins a un màxim de 30.000 euros. El tipus B preveu la creació d’empreses que contribueixin a la creació de llocs de treball verd. Aquestes ajudes poden rebre un màxim del 50% de les despeses objecte de l’ajut fins a un màxim de 30.000 euros. El tipus C es refereix a actuacions i estudis relacionats amb l’economia circular, especialment pel que fa a les noves tecnologies i al disseny ecològic de productes i serveis, considerant la totalitat del cicle de vida. Aquestes ajudes poden rebre un màxim del 50% de les despeses objecte de l’ajut fins a un màxim de 10.000 euros. Finalment, el tipus D és per a campanyes de sensibilització i informació sobre els aspectes ambientals dels productes i serveis. Aquestes ajudes poden rebre un màxim del 50% de les despeses objecte de l’ajut fins a un màxim de 5.000 euros. A més, i per donar compliment a l’acord de joventut, la convocatòria preveu uns ajuts superiors per a les propostes de noves activitats econòmiques que promoguin la creació de llocs de treball per a joves.

UN INGRESSAT PER COVID AL CENTRE HOSPITALARI

Un pacient es troba ingressat a la planta de l’hospital per covid. El ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, va informar ahir que actualment es registren 19 casos actius amb la malaltia, fet que eleva la xifra total de casos fins ara a 47.930. Fins a la data, hi ha hagut 47.752 altes i 159 defuncions. L’executiu indica també que des de l’inici del pla de vacunacions s’han administrat 161.423 vaccins per fer front al virus. 58.193 corresponen a primeres dosis, 57.564 a segones, 43.107 a terceres i 2.550 a quartes dosis. D’altra banda, per demanar hora de vacunació, el Govern recorda que s’ha de concertar cita a través del número de telèfon 821 955.

MÉS

-Obres a la xarxa viària

El Govern va licitar l’execució dels treballs de revisió i manteniment de la xarxa de carreteres generals i secundàries. Els plecs de bases de les convocatòries es publicaran al BOPA el 5 d’abril.

-Auxiliar de monitor

Una modificació del reglament de les activitats de lleure permet la creació de la figura de l’auxiliar de monitor, per col·laborar amb el bon funcionament de les activitats que es desenvolupin.

-Reglament de l’IGI

El reglament de l’IGI s’ha canviat per introduir les exempcions per les importacions de material esportiu i la possibilitat de demanar la devolució en cada període de liquidació.

-Proves a majors de 25

Convocada la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a persones més grans de 25 anys. La inscripció a la prova, que té un cost de 20 euros, s’ha de fer a www.e-tramits.ad.

-Qualificacions oficials

L’executiu va aprovar el reglament sobre l’atorgament oficial a les qualificacions ocupacionals i inscripció de les qualificacions oficials en el repertori nacional de qualificacions (RNQ).

tracking