Els propietaris de terres volen més control de la inversió forana

Josep Duró, president de l'APTA.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Propietaris de Terres Andorranes no edificades (APTA) va reclamar ahir als partits que concorren a les eleccions de diumenge vinent “fiscalitzar més les inversions foranes”. De fet, l’associació també va demanar “unes obligacions als promotors per mitigar l’impacte especulatiu” de l’urbanisme. Unes propostes que van traslladar a les cinc formacions polítiques amb les quals es van reunir (demà ho faran amb Andorra Endavant). Durant les reunions també van demanar saber quines propostes urbanístiques preveuen per exposar les demandes que tenen, segons van informar en un comu­nicat.

L’APTA va recalcar que representen dues terceres parts de la superfície de terres no construïdes al país i es va queixar de la “nul·la consideració que es té de l’associació per part del Govern i dels legisladors a l’hora d’aportar reflexions, estudis i punts de vista”. A més, en el comunicat van incidir que qualsevol decisió que es prengui per part de l’administració sobre el model urbanístic “impacta directament en el patrimoni dels associats”. En aquest sentit, el col·lectiu va carregar contra la Llei d’urbanisme, la qual va titllar “d’obsoleta” i que considera que ha provocat un “creixement desmesurat” amb manca de de planificació global de les necessitats urbanístiques. Amb relació a la inversió estrangera, va dir que “fonamentalment està basada en la construcció i l’economia especulativa”.

Per tot plegat, l’associació va demanar a les formacions polítiques que poden arribar a lidera l’executiu “més seguretat jurídica per protegir els terrenys”, així com una visió més global de l’urbanisme que permeti vetllar per la qualitat.

tracking