Liberals proposa que hi hagi metges als CAP per alliberar urgències

Cabanes apunta que cal ampliar l’hospital perquè “està al 90% de la capacitat”

Josep Maria Cabanes i la número 2 de Liberals, Maribel Lafoz, ahir.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La recepta de Liberals per solucionar els problemes de col·lapse que afecten el servei d’urgències passa per potenciar les capacitats dels centres d’atenció primària (CAP) parroquials incorporant metges i ampliant els horaris d’assistència. “D’aquesta manera, moltes visites que hi ha al servei d’urgències podrien anar al CAP”, va indicar el candidat a cap de Govern de la formació, Josep Maria Cabanes, a les portes de l’hospital de Meritxell, on va explicar les principals propostes en matèria sanitària.

A banda de sumar consultes mèdiques i ampliar els horaris d’atenció, el partit aposta per fer torns de guàrdia els caps de setmana de manera rotatòria a les diferents parròquies. Cabanes va defensar que el replantejament del model d’atenció ha de servir perquè a urgències es visitin realment els pacients que necessiten d’aquest recurs més especialitzat mentre que els casos lleus tindrien un altre servei que, a més, és de major proximitat.

“Un gran país és un país que té una bona sanitat i una bona educació”, va defensar el candidat. Per millorar la qualitat del sistema sanitari, Liberals també aposta per una ampliació de l’hospital i habilitar un nou hospital de dia. El cap de llista liberal també va exposar que caldria fer una revisió de l’hospital departament a departament per comprovar si estan ben dotats de recursos i es va mostrar prudent respecte a la radioteràpia, recordant que es tracta de tractaments que evolucionen i que hi ha bons centres de referència a prop del país.

tracking