professionals sanitaris

El Col·legi d'Odontòlegs ratifica per unanimitat el nou conveni amb la CASS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Odontòlegs va donar dimecres al vespre l’aval definitiu al nou conveni amb la CASS durant una assemblea en la qual els participants el van ratificar per unanimitat. El tràmit culminarà avui, quan la presidenta de l’ens, Celine Diet, signarà el document. La negociació d’un nou contracte es va obrir després que el col·legi denunciés la tardor passada l’actual “perquè estava obsolet, portàvem 22 anys amb el mateix conveni i amb les mateixes tarifes”, va recordar la presidenta, Celine Diet. “Quin assalariat manté un mateix salari durant 22 anys?”, es va demanar Diet. Però és que, a més, calia adaptar les cobertures a la realitat actual perquè “les tècniques evolucionen”.

La màxima representant dels odontòlegs va indicar que durant el procés negociador s’ha fet una valoració acte per acte per introduir noves tècniques o treure aquelles obsoletes. A tall d’exemple, va explicar que la nomenclatura vigent fins ara mantenia els empastaments dentals que contenen mercuri que ja no s’usen i que això ha estat penalitzant els pacients en el reemborsament dels empastaments que es posen en l’actualitat. A més, va recordar les noves cobertures que s’introdueixen, com com la fluorització, el segellament de fissures o la fèrula de descàrrega.

Per últim, Diet va explicar que hi ha el compromís que la comissió de seguiment del conveni que comparteixen els odontòlegs i la CASS es reuneixi periòdicament per avaluar-lo. L’organisme ja es preveia en el conveni actual, però a la pràctica no ha funcionat.

tracking