història clínica compartida

Salut inicia el procés per tenir un registre de lesions medul·lars

Es vol tenir un recompte dels pacients al Principat que tenen aquest tipus de lesions

L'acte de presentació de l'enquesta.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra inicia el procediment de registre harmonitzat i codificat de les lesions medul·lars a la història clínica compartida d’Andorra (HCCA), segons va informar ahir el Govern en un comunicat. Un procés que “permetrà tenir un recompte de pacients amb lesió medul·lar al país”. Així, seran els metges els que, a través de la història clínica, inclouran els pacients al registre a partir d’ara.

Un anunci que va anar de la mà del que va fer la metgessa especialista en rehabilitació i medicina física Mercè Avellanet, la cap d’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut del ministeri, Rosa Vidal, i la cap d’àrea de Promoció a l’Autonomia Personal del ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Raquel Guàrdia, que van presentar ahir el projecte perquè Andorra participi en una enquesta mundial sobre persones que hagin patit una lesió medul·lar.

El treball es durà a terme durant tot el 2023 amb presència de més de 25 països, serà anònim i compta amb 75 preguntes que inclouen informació general, característiques de la lesió, independència o factors de l’entorn i personals. Avellanet va explicar que l’objectiu és “tenir una comprensió global de l’experiència viscuda per la persona, proporcionant un marc conceptual global des del qual categoritzar les habilitats i els problemes dins d’un sistema estandarditzat”.

tracking