El Centre de Congressos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El votant andorrà és de matinar. Ara fa quatre anys el 33% dels electors van votar entre les deu del matí i les dues del migdia (deixant de banda la franja de les nou del matí, perquè és on es computa tot el vot judicial). De fet, des de les deu fins a les dotze del migdia van acostar-se a un col·legi electoral el 16,7% dels que van votar el 2019, sent la franja en la qual es va registrar més participació. Per contra, els que van esperar-se a la tarda a votar només van representar el 20% dels que van participar a les eleccions. Més concretament, els que van decidir-se a exercir el dret a vot a partir de les sis de la tarda només van ser el 9,5% dels votants de les darreres generals.

Els més matiners acostumen a ser els lauredians, almenys ara fa quatre anys, quan un 55% dels que es van decidir per anar a votar ho van fer entre les deu del matí i les dues del migdia. Per contra, els que es van fer esperar van ser els encampadans. Un 23% dels que van participar a les darreres eleccions ho van fer passades les quatre de la tarda.

On s’espera, però, que hi hagi més participació és a Ordino, ja que ara fa quatre anys es va fregar la participació del 78%, seguida de la Massana, que va registrar una participació del 75%, sobre els 3.067 electors que hi havia convocats. També per sobre del 70% va estar Canillo (72,5%), mentre que Escaldes (69,7%), Encamp (66%)i la capital (63%) van ser els territoris on menys es va mobilitzar l’electorat.

tracking