Cues de gent ahir a la Batllia per votar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És veritat que als que això de la festa de la democràcia els enganxa, anar a un col·legi electoral és com el clímax d’una nit a la Borda. Veure la comitiva política, picar alguna cosa i petar una mica la xerrada fent les darreres travesses d’última hora. D’altres però, molts en aquesta ocasió, volen evitar-se tota aquesta faràndula. “Jo és que no tinc ganes d’anar al comú demà”, afirmava una dona que no volia haver d’aguantar la comitiva política que acostuma a haver-hi a les taules dels col·legis electorals. “Total, ja no et donen una pesseta”, bromejava un altre senyor.

També és veritat que en aquesta ocasió un altre factor va ser clau perquè el vot judicial s’hagi incrementat significativament. La coincidència amb les vacances escolars i el pont de Setmana Santa van portar més d’un votant a aturar-se a la seu de la Justícia abans de seguir la ruta en direcció la frontera. “Marxem ara mateix de vacances i hem optat per avançar el vot”, assegurava un pare que tot just acabava de votar a la Batllia i marxava en direcció al cotxe, on l’esperava la família amb les maletes ja carregades. “Pensa que la canalla té vacances, llavors també és un factor”, explicava una dona que seguia fent cua a les escales de la Batllia.

Sigui quin sigui el motiu, el que les dades van deixar clar és que molts dels electors ja no volen anar al comú a votar, sinó que ho prefereixen fer en la “intimitat” i en “l’anonimat” que els proporciona el vot judicial.

tracking