Les sensacions dels candidats territorials

Els caps de llista parroquials destaquen l'elevada participació que estan registrant els comicis

El número 1 de Concòrdia a la capital, Martí Alay, avui al col·legi electoral

El número 1 de Concòrdia a la capital, Martí Alay, avui al col·legi electoralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número 1 de DA a Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat que estan "amb molta il·lusió, hem fet tota la campanya amb il·lusió i esperem que els ciutadans ens tornin a fer confiança. Avui l'important és que Andorra la Vella és una festa, hi ha molta gent votant, fa goig veure famílies amb nens, la palma... és un dia maco i nosaltres a esperar els resultats amb què els electors votin favorablement". Marsol ha comentat que "hi ha un escenari molt diferent aquest any, hi ha 4 candidatures, també candidatures noves que no s'havien presentat mai i això pot fer que hi hagi incertesa. Realment som quatre candidatures sobretot el fet que dos no s'han presentat mai, hem de veure com funcionarà i com anirà".

El cap de llista de la territorial de PS SDP, Quim Miró, ha manifestat que encaren la jornada "amb tranquil·litat. Sempre que vaig a votar recordo temps passats i malauradament temps uns actuals, països on encara no es pot exercir el dret a vot. En temps passats recordo a molta gent que ha lluitat durant molts segles per arribar a fer el que estem fent avui" i ha afegit que "esperem tenir un molt bon resultat". Miró ha valorat el fet que el 32% hagi votat ja i ha assenyalat que "sobta que hagi votat tanta gent perquè molts no haurien vist debats, altres no se'ls ha visitat, molts no han tingut prou informació, però suposo que amb els programes electorals n'han tingut prou i han votat" i espera que la participació superi el 70%.

Martí Alay, que s'estrena com a candidat al capdavant de la territorial de Concòrdia a la capital, ha manifestat que té "molt bones sensacions, de fet creiem que podem ser l'àrbitre d'Andorra la Vella, esperem que aquest frec a frec el trenqui Concòrdia, finalment es guanya per un vot". Alay ha exposat que per l'elevada participació que s'està registrant "al final creiem que estarà més renyit que el que la gent es pensa. Segons les enquestes ens va a favor que hi hagi més participació, creiem que això és positiu, però en tot cas sigui per nosaltres o pels altres creiem que la democràcia és participar".

Una de les primeres a passar per les urnes aquest matí ha estat la cap de llista de DA a la parròquia, Trini Marín, que s'ha mostrat satisfeta de la campanya realitzada, sobretot perquè li ha permès conèixer de primera mà el parer dels ciutadans. A més, s'ha mostrat confiada que la participació sigui superior al 68% que es va registrar als anteriors comicis. "Hem pogut rebre els neguits dels ciutadans i això és el fonamental", ha indicat Marín.

Retard a Ordino

El vot judicial a Ordino no s'ha acabat de revisar fins passades les 10 del matí. Els ordinencs que han dipositat el sufragi a la Batllia han estat 1.903, un 32,63% del total del cens, el que ha situat la parròquia amb la participació més elevada abans de l'obertura dels col·legis electorals. La cap de llista demòcrata, Berna Coma, ha assenyalat que "pot ser que sigui una molt bona participació, el 2019 hi va haver xifres molt elevades i penso que està molt bé. És important que la gent vinguin a votar i puguin triar el seu representant al Consell General".

El cap de llista de PS i X'Ordino, Jean Michel Armengol, ha valorat que convocar eleccions el Diumenge de Rams "té un impacte amb molta gent que potser volia marxar i han decidit fer un vot judicial per assegurar-se que podien marxar tranquil·lament i d'esperit lleuger". Armengol s'ha referit a la tradició cristiana d'aquesta jornada per afirmar "representa l'entrada de Jesús a Jerusalem i ja veurem qui serà el Jesús aquesta nit. En tot cas jo penso que està bufant el vent del canvi, aquesta campanya s'ha portat prou bé, ha posat en evidència la fractura que hi ha a Andorra, les dues Andorres".

La número 1 de la territorial d'Encamp de PS SDP, Marta Pujol, ha coincidit amb la resta de candidats en la previsió d'una participació alta i ha assegurat que la jornada serà "de tranquil·litat tot i els nervis" i s'ha mostrat satisfeta amb la campanya que han fet. L'altre cap de llista per Encamp, el demòcrata Jordi Torres, ha afirmat després de votar que "han sigut unes setmanes molt intenses siguin les de precamapanya o les de campanya també ha sigut complex per poder arribar a tothom. Nosaltres hem fet el màxim per poder arribar als nostres electors, per explicar el nostre projecte, per explicar la confiança que ens en poden fer" i ha assenyalat que a partir de les set de la tarda "hi haurà moments de pressió i de nervis per conèixer els resultats".

La cap de la territorial demòcrata laurediana, Helena Mas, ha manifestat després de dipositar el sufragi que "hem intentat estar a prop dels ciutadans i ciutadanes explicar el nostre projecte, presentar el nostre equip". Mas ha assegurat que estan "il·lusionats i ens agradaria molt predisposar de la confiança de tots els ciutadans i ciutadanes. Continuo pensant que l'escenari es mólt incert".

tracking