A la Massana es vota d'hora

La sala de la closeta de la massana va ser l’espai de votació dels ciutadans de la parròquia, que sobretot a mig matí van provocar cues per exercir el vot. El 30% del cens ja havia votat ahir en seu judicial.

El primer ciutadà de la parròquia a votar a l'urna de la Massana.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una hora i quart després d’obrir-se les portes de la sala de la Closeta, a un quart d’onze del matí, tots els candidats que votaven a la Massana ja ho havien fet. Els més matiners van ser els progressistes encapçalats pel número 1 a la llista parroquial del PS SDP+, Michel Moliné, i per la seva filla, Laia, número cinc de la llista nacional. “El dia d’avui serà més plàcid que els últims 15 dies que hem passat”, deia Moliné, després de fer l’habitual crida a la participació. Ho deia cinc minuts més tard que el primer votant de la parròquia, Miquel Garcia, de 35 anys, hagués dipositat el seu sufragi. “He votat pel partit que pujarà els sous, que farà el registre de la propietat i potenciarà l’economia andorrana. Pot ser qualsevol”, deia entre riures.

També va ser molt matinera la candidata d’Acció a cap de Govern, Judith Pallarés, que va votar a un quart de deu del matí. Destacava l’alt percentatge de vot judicial mentre explicava que passaria la jornada electoral amb la família. Poc després de Pallarés votava el cap de llista d’Acció per la Massana, Josep Fusté, qui també animava a la participació.

I entre polític i polític, la ciutadania s’anava animant a poc a poc a apropar-se al col·legi electoral. Gent gran i gent jove. Com el Robert Ferrari, que per primer cop podia votar en unes eleccions. Assegurava haver-se llegit els programes electorals de tots els partits i haver votat amb l’ajut de la seva família. I sobretot havia escollit amb un pensament al cap, l’habitatge, i les dificultats que preveu que tindrà quan un dia vulgui independitzar-se.

I a un quart de dotze els candidats ja havien votat. L’últim a fer-ho va ser el de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, que va venir acompanyat de la seva filla. Assegurava no estar gens nerviós pel que pogués passar al final de la jornada electoral i es disposava a passar el dia amb la família.

I ja van fer bé els candidats de venir a votar d’hora perquè a partir de les onze del matí i fins a dos quarts d’una es van crear cues per votar. Potser atrets pel moscatell i la coca que esperava els ciutadans després d’haver votat. Sempre amb la mateixa litúrgia, introducció del vot a l’urna i un “felicitats” o un “per molts anys” com a resposta dels custodis de l’urna. Es va poder veure molts votants anant a exercir el seu dret amb els fills petits, i també, com a bona parròquia alta, acompanyats dels seus gossos.

DESBORDATS PEL VOT JUDICIAL

Els votants de la Massana van dipositar 1.070 sufragis en seu judicial, un 30% dels 3.483 ciutadans censats a la parròquia. Una xifra molt alta que va provocar que s’obrís el col·legi electoral a la sala de la Closeta sense haver comptabilitzat encara la totalitat del vot judicial. “En altres eleccions acabàvem el vot judicial molt abans de les nou del matí i aquest any, tot i començar a les sis del matí, hem acabat més tard de l’inici de l’obertura del col·legi”, explicava la cònsol major de la Massana, Olga Molné.

Un agent després de votar.

tracking