Concòrdia encarna l'esperit parroquialista

La llista liderada per Bartolomé i Aché recull el vot localista d’UL-Terceravia

El líder de Concòrdia, Cerni Escalé, saluda la candidata Maria Àngels Aché.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La direcció de Concòrdia va prendre la decisió encertada quan va decidir de presentar el partit a Sant Julià en tàndem amb Desperta Laurèdia. Calia reforçar la marca nacional amb una referència local ja coneguda per la majoria de votants. Era una manera de dir-los ben clarament: “Nosaltres també som de Sant Julià i compartim les inquietuds dels lauredians. Si ens doneu suport, la parròquia tindrà veu al Consell General”.

La retirada a última hora de la cursa electoral del tàndem Unió Laurediana-Tercervia va aplanar el camí a Concòrdia-Desperta Laurèdia per imposar-se a Sant Julià. El partit conservador lauredià, fundat el 1999 i liderat en els últims anys per Josep Pintat, ha guanyat còmodament totes les eleccions generals a Sant Julià en què ha presentat candidatura. És a dir, les del 2001, el 2009, el 2011, el 2015 i el 2019 –no va participar en les del 2005–. Sant Julià té una llarga tradició de vot en clau localista.

Abans-d’ahir a la nit Sant Julià era una de les parròquies en què les eleccions estaven més obertes. La decisió d’UL i Terceravia de no participar en aquests comicis va obrir un escenari molt incert. Quin partit es beneficiaria més del buit provocat per la retirada d’una força que en els comicis anteriors, els del 2019, va obtenir una majoria amplíssima del 44,74%? Un cop passades les eleccions pot semblar evident que Concòrdia-Desperta Laurèdia seria qui recolliria aquesta bossa de vots. El cert és que fins a última hora es feia molt difícil de preveure quin seria el resultat.

D’altra banda, l’aliança de Demòcrates amb Liberals no ha aconseguit millorar els resultats del partit respecte del 2019. Tot i que en xifres absolutes sí que ho ha fet –ha passat de 710 a 757 vots–, en termes percentuals ha caigut del 27,48 al 26,83% dels sufragis.

El grans perdedors de les eleccions a Sant Julià han estat la coalició entre el Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrés i Andorra Endavant. El cop ha estat dur, sobretot, per als de Carine Montaner, que també aspiraven a capitalitzar la retirada dels antics companys de partit de la candidata.

REACCIONS

“TENÍEM VISIBILITAT GRÀCIES A LA FEINA AL COMÚ”

Maria Àngels Aché, candidata de Concòrida - Desperta Laurèdia

“Hi havia símptomes que el resultat podia ser molt bo. Teníem visibilitat gràcies a la feina feta des del 2019 al comú. En la campanya hem vist que la gent de Sant Julià compta amb nosaltres”.

“HEM INTENTAT FER ARRIBAR EL NOSTRE PROJECTE”

Helena Mas, candidata de Demòcrates-Liberals.

“Hem fet la feina que havíem de fer. Hem intentat fer arribar el nostre projecte a tots els ciutadans. Decebuts a les parroquials, però contents pels resultats nacionals”.

"SANT JULIÀ ÉS UNA PARRÒQUIA CONSERVADORA”

Gerard Alís, candidat del PS-SDP “Sempre hem dit que Sant Julià és una parròquia conservadora. Fa quatre anys hi vam quedar com a segona força. El vot d’UL no ens ha afavorit i més aviat ha consolidat Concòrdia-Desperta Laurèdia”.

“ESTIC UNA MICA DECEBUDA PELS RESULTATS”

Bianca Martínez, candidata d'Andorra Endavant.

“Pensàvem que estaríem més a prop d’obtenir representació. Som gent del poble, no polítics. Estic una mica decebuda pels resultats perquè creia que serien més beneficiosos per a nosaltres”.

Concòrdia encarna l'esperit parroquialista

Concòrdia encarna l'esperit parroquialista

tracking