Cues al matí i bon càtering

El pavelló del Prat Gran, que ahir substituïa el Prat del Roure, va registrar cues de votants durant gairebé tot el matí, fet que presagiava que es registraria una participació com a mínim similar als anteriors comicis.

Els electors van poder gaudir del càtering, fins i tot servit per cambrers, tot el dia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’important volum de vot judicial que es va registrar a Escaldes-Engordany, igual que va passar a la resta de les parròquies, va fer que el personal del comú s’hagués d’esforçar ahir de valent per complir amb l’horari previst i es poguessin obrir les urnes, com és preceptiu, a les nou en punt. Una vegada complert amb èxit aquest tràmit, tot va succeir segons el guió previst al pavelló del Prat Gran, que va demostrar la seva utilitat per a aquest tipus de cites en substitució del Prat del Roure. D’aquesta manera, i quan tan sols passava un minut de les nou del matí, ja va dipositar el vot el primer votant la Maria del Carmen Royo, una dona acompanyada del seu fill, l’Àlex. “Tenia moltes ganes de votar i he volgut venir d’hora amb el meu fill, que té encara més ganes que jo”, comentava Royo. A partir d’aquí, la jornada electoral es va desenvolupar sense imprevistos i amb un degoteig continu de votants que feia preveure una bona participació, fet que va ser ben valorat per tots els polítics que es van apropar a la seu electoral.

La màxima afluència de votants va tenir lloc, com sol ser habitual en aquests casos, a la sortida de missa, i més en un dia tan popular com el que se celebrava ahir, Diumenge de Rams. La primera a arribar a la seu electoral va ser la candidata de Demòcrates+Acció, Trini Marín, que ho va fer a dos quarts de deu. Es va mostrar satisfeta de com havia transcorregut la campanya electoral i va destacar que aquesta li havia servit sobretot “per rebre els neguits dels ciutadans, i això és el primordial”. Un parell d’hores després ho feia el cap de la llista parroquial de Concòrdia, Ramon Tena, que es va mostrar confiat que la seva formació podria obtenir “la màxima representativitat al Consell General”. Finalment, va ser el torn del candidat de PS SDP+, David Pérez, que es referia “amb optimisme” a la possibilitat que hi hagués un canvi. “Hem vist que hi ha molt cansament”, va dir. El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, un dels polítics que més va haver d’esperar per votar en coincidir la seva presència amb el màxim de cues, també es va mostrar “optimista” amb el resultat dels comicis, preveient una recuperació de la parròquia per al seu partit. “L’aritmètica ens és favorable”, va dir. L’excap de Govern Toni Martí també va votar a Escaldes i va desitjar que hi hagi consens en la propera legislatura en la reforma de les pensions i, sobretot, l’acord amb la UE.

ULLS COM PLATS PER L'ESMORZAR

“Quan explico al Consell d’Europa o a la Comissió de Venècia que aquí a Andorra hi ha esmorzar salat i dolç a les eleccions se’m queden amb els ulls com plats”. El catedràtic en Ciència Política Jordi Vilanova, votant ahir a Escales-Engordany, explicava així la reacció dels membres d’organismes internacionals quan explica com es fan les eleccions a Andorra. “Primer votem i després esmorzem i fem petar la xerrada, fet que genera un bon clima democràtic”, explicava. Vilanova ha vist la campanya electoral “molt relaxada i això és un bon senyal; la democràcia que funciona bé ha de ser, si se’m permet l’expressió, un punt avorrida”.

Molta gent va accedir a votar amb els fills.

tracking