salut

Els dentistes tenen un any per afegir-se a la història compartida

El col·lectiu treballarà amb el Govern un model adaptat a les seves especificitats

La CASS i els dentistes han rubricat el conveni aquesta setmana.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nou conveni entre la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i el Col·legi d’Odontòlegs fixa el compromís que els dentistes se sumin a la història clínica compartida abans de l’1 d’abril del 2024. Aquesta és una qüestió que ja es va començar a treballar prèviament a l’esclat de la pandèmia en una comissió específica, però el col·lectiu va plantejar discrepàncies, entenent que no tenia sentit que haguessin de bolcar al sistema tota la informació dels pacients que se’ls demanava, que s’havien de preveure les especificitats de la seva feina.

Ara l’objectiu és engegar un treball amb el ministeri de Salut per adaptar la seva integració a l’historial perquè el que defensa el col·legi és que no té cap interès que els professionals convencionats hagin de penjar qualsevol acte odontològic. “No hi ha necessitat de posar l’empastament d’una càries o una endodòncia”, va indicar la presidenta del col·legi, Celine Diet, perquè defensa que no aporta res des del punt de vista sanitari i, a més, implicaria que la càrrega administrativa de les consultes es disparés. Per contra, entén que hi hagi receptes, algunes radiografies o derivacions. El plantejament és que “ara treballarem amb el Govern de cara a la millor adaptació per als odontòlegs”.

El col·legi ha culminat una negociació a tres bandes –amb ministeri i CASS– de la qual se senten satisfets. “Ha estat llarga i feixuga, però al final hi ha hagut entesa”, va manifestar Diet, que també va remarcar “la bona predisposició” dels implicats per arribar a un acord que implica noves cobertures i l’actualització de tarifes.

tracking