Els mals resultats de PS SDP + deixen el futur de López contra les cordes

El cap de llista reconeix la derrota i afirma que “hem d’obrir un procés d’anàlisi”

Pere López amb els companys de la formació a la seu del partit, ahir.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La derrota més dolorosa de la nit es va viure a casa dels socialdemòcrates. La coalició d’esquerres que es posicionava com a alternativa de Govern va acabar la nit sense cap victòria parroquial i amb un resultat nacional molt per sota del que s’esperava, amb només tres escons –els mateixos que Concòrdia per la llista nacional i que Andorra Endavant– i per darrere del partit de Cerni Escalé en nombre de vots. Poc abans de dos quarts d’onze de la nit i amb molts resultats encara per tancar, el cap de llista socialdemòcrata, Pere López, ja compareixia emocionat per reco­nèixer la derrota i felicitar els contrincants pel bon resultat obtingut, “que també ha condicionat el nostre”. Davant el fracàs, el líder socialdemòcrata va afirmar que “hem d’obrir un procés d’anàlisi”. Preguntat minuts més tard directament per una possible dimissió, López va indicar que “farem les anàlisis que pertoquin, però no és una decisió que prendré avui, ni que faré tot sol, sinó que en parlarem els propers dies i amb tot el partit”, sense revelar clarament ni el seu futur immediat ni el del partit.

El líder de la formació vermella no va amagar que el resultat obtingut “està molt lluny del que s’esperava i del que hauria de fer un partit com el PS, que era l’únic partit que estava a l’oposició i que es tornava a presentar”. El motiu dels mals resultats no el va atorgar al fet que l’aliança amb SDP no hagi aconseguit la suma esperada, sinó més aviat a la força amb la qual ha entrat Concòrdia. “Hem compartit discurs amb Concòrdia sobretot, però també amb Andorra Endavant en alguns temes claus, com ara l’habitatge o la inversió estrangera, i ens hem repartit els vots”, va opinar López.

En aquest sentit, el cap de llista de PS SDP + va felicitar especialment Concòrdia i Andorra Endavant pels bons resultats i va reconèixer també la imposició de DA a les parròquies. Amb tot, al parer de López, el vot del canvi existeix, però es va dispersar entre les tres forces crítiques amb la majoria sortint –la coalició PS SDP +, Concòrdia i Andorra Endavant–, que “sumades fan front a la majoria de DA, L’A, CC i Acció”.

tracking