L'A atribueix la desfeta al vot útil i el descontentament

Són uns dels grans perdedors de la nit electoral

Josep Maria Cabanes, ahir, seguint l'escrutini.vicenç baiges

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Són uns dels grans perdedors de la nit electoral. Liberals no seran al Consell General si no és que algun dels consellers demòcrates electes d’Andorra la Vella o Ordino acaben fent el salt al Govern i això permet entrar al parlament als primers suplents liberals de les dues candidatures. Josep Maria Cabanes atribuïa la desfeta a dos factors: el vot útil, que ha acabat beneficiant Demòcrates, i el descontentament, que han arreplegat les dues noves forces, Concòrdia i Andorra Endavant. “No hem sabut captar el vot útil, claríssimament, i el possible descontentament d’uns i altres s’ha redistribuït diferent del que pensàvem”, va manifestar el candidat. A més, va admetre que “hem tingut un 2022 complicat perquè vam tenir l’escissió i això mai suma”. Tot i així, va fer una valoració en positiu de campanya –“l’equip ha fet una magnífica campanya, vam fer un programa molt assenyat de cara al país, a la prudència, a l’estabilitat”, va assenyalar– i es va mostrar predisposat a continuar al capdavant del projecte. “Jo sempre he estat liberal, no em replantejo res, mai he canviat de partit”.

Cabanes va felicitar Demòcrates, va lloar Xavier Espot, que va qualificar de “gran líder”, i també va destacar el paper de Concòrdia i la seva joventut. “Abans havies de passar pel comú abans de fer el salt al Consell. Avui els joves estan tan preparats que fan el salt directament al Consell General, és un orgull per al país”, va exposar.

Respecte al futur de la seva aliança amb DA va assenyalar que “DA té majoria absoluta, dependrà del plantejament que vulguin fer”, però que Liberals seguirà treballant des d’on sigui per “donar suport al país en tot allò que puguem ser útils”. I la fita és “fer créixer el partit”. Cabanes va assegurar que ja han guanyat militants després de l’escissió.

tracking