Marsol s'imposa i recupera la capital

L’unió DA-L’A desbanca l’aliança d’esquerres i deixa fora del Consell el tiquet Miró-Sanchiz

Conxita Marsol i Alain Cabanes celebren la victòria.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La força de Conxita Marsol s’imposa a la capital. I a més ho fa sense patir. Els taronges, amb el pacte amb Liberals, recuperen Andorra la Vella i la fins ara cònsol major de la parròquia acompanyada d’Alain Cabanes guanya els dos consellers territorials. Amb 163 vots de diferència, la llista de DA i L’A desbanca Quim Miró i Marian Sanchiz. Els resultats donen la raó a DA i a la decisió de forçar Marsol a liderar el tiquet a Andorra la Vella i demostren que els anys al capdavant de la parròquia no només no han desgastat a la fins fa poc cònsol major, sinó que l’han reforçat.

La victòria Marsol-Cabanes deixa en una posició complicada els socialdemòcrates, que fa quatre anys es van imposar a DA amb la fórmula d’Acord -la suma de PS i L’A- per tan sols 12 vots. L’aliança d’esquerres havia posat moltes esperances a la capital esperant que la suma de Jaume Bartumeu fos clau per mantenir de vermell Andorra la Vella i fer possible un canvi de color del Govern, però els resultats van evidenciar que l’aposta no va funcionar. La reconciliació amb SDP no va sumar el que el partit esperava i la formació de Cerni Escalé liderada per Martí Alay i Miquel Clua a Andorra la Vella també els va fer molt mal.

Els Demòcrates es van diferenciar de la coalició socialdemòcrata des del principi i els de Concòrdia els van seguir per darrere. També a la capital, per tant, la irrupció del partit de Cerni Escalé va passar factura a la formació liderada per Pere López, que no va aconseguir mantenir la parròquia amb més electors. El tiquet Alay-Clua va fer un bon resultat aconseguint 1.175 vots i es va posicionar com a tercera força a la capital.

En quarta i darrera posició es va posicionar el tàndem d’Andorra Endavant. Elisa Muxella i Didac Tomas van aconseguir 739 vots, fet que en percentatge es tradueix en 14,5%.

Pel que fa a la participació, Andorra la Vella va mantenir una participació similar a la d’ara fa quatre anys. Els 8.693 electors que van exercir el seu dret a vot representen el 62,1% d’un cens que estava format per 8.693 ciutadans. Del total de vots emesos, 225 van ser blancs i 89 vots nuls.

REACCIONS

"EL COMÚ M'HA AJUDAT. LA GENT SAP COM TREBALLO"

Conxita Marsol, la candidata de DA es va mostrar ahir “molt contenta” per haver guanyat “la parròquia més socialdemòcrata”. “El meu vot està molt fidelitzat”, va considerar, i va afegir que “el comú també m’ha ajudat perquè la gent ha vist com soc i com treballo”.

"CONCÒRDIA HA PASSAT MILLOR EL MISSATGE"

Quim Miró, el candidat de PS SDP va fer autocrítica i va reconèixer que “altres formacions com Concòrdia han passat millor el missatge”. “DA ha reconquerit la parròquia”, va admetre, tot apuntat que “amb 4 llistes és molt difícil”.

"HEM D'APROFITAR L'EMBRANZIDA DELS RESULTATS"

Martí alay, el candidat de Concòrdia va celebrar els resultats obtinguts a la parròquia i va considerar que és una “molt bona fita aconseguida” per una formació que és el primer cop que es presenta. “Hem d’aprofitar l’embranzida dels resultats”, va opinar.

"ENS PREPAREM PER ALS COMICIS COMUNALS"

Elisa Muxella, la candidata d'Andorra Endavant va valorar positivament els resultats “per a una nova formació com la nostra” i va avançar que “continuarem lluitant i ens prepararem per a les eleccions comunals del desembre”.

Marsol s'imposa i recupera la capital

Marsol s'imposa i recupera la capital

tracking