Concòrdia veu “por al canvi” a la societat

Segués troba “preocupant” l’elevada abstenció registrada i proposa una “reflexió d’Estat”

La consellera electa de Concòrdia Núria Segués durant l'entrevista d'ahir.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En espera d’un estudi més aprofundit, Concòrdia va fer ahir la primera anàlisi sobre els resultats electorals de diumenge passat. La número 2 de la llista nacional, Núria Segués, en declaracions al programa Parlem-ne de Diari TV, no va dubtar a qualificar de “paradoxal” que, tot i el descontentament que havien percebut al carrer per la situació política, els Demòcrates haguessin assolit la majoria absoluta, que no van tenir durant la legislatura passada. La consellera electa veu que malgrat que hi ha hagut “una desafecció i un desgast que es respirava durant la campanya per una part de la ciutadania”, això no s’ha traduït en un càstig als Demòcrates. A més, segons va dir, el triomf dels taronges també és conseqüència, en part, de la Llei electoral, que la seva formació considera que s’hauria de canviar buscant una major proporcionalitat. I és que, segons la seva opinió, malgrat que els taronges han perdut votants, s’ha constatat que hi ha “una por al canvi” perquè hi ha partits que porten molts anys governant el país, “i a vegades no s’acaba de confiar en les noves formacions”. “El canvi genera incertesa i por perquè no saps cap a on tirarà”, va afirmar Segués.

Amb relació al possible origen dels votants que havien donat suport a Concòrdia i que l’han convertit en la segona força política del Consell General amb cinc parlamentaris, Segués va considerar que hi ha hagut una part que procedeix de persones que senten desafecció per la política i altres d’aquells que demanen “nous aires”, a part de progressistes i “també algun de DA”. Tot i això, Segués va voler deixar clar que “no som la marca blanca de DA, com han afirmat alguns”, i va incidir en el fet que “si hem arribat és precisament perquè el model de DA no ens agradava” posant al centre de la política temes com ara el creixement urbanístic. “Ens desmarquem de DA perquè som formacions diferents”, va insistir.

Per Segués, Concòrdia té “un votant molt transversal que va des dels 18 anys fins a gent d’edat avançada”, i va opinar que PS SDP+ “no ha arribat a captar el votant, que no l’ha vist com el canvi”. La número 2 de la llista nacional de Concòrdia troba, a més, que “hem de fer una reflexió d’Estat” amb relació a l’elevada abstenció que s’ha registrat de nou, una qüestió que “és preocupant”.

L’objectiu ara de la formació és “consolidar el projecte” en l’àmbit nacional durant els propers quatre anys, “afinant, per exemple, més prim pel que fa al nostre model de país”, i posar-ho tot a punt per participar en les properes eleccions comunals, que haurien de tenir lloc el mes de desembre vinent. Així, Segués creu que “es dibuixa un escenari optimista” pel que fa a aquests comicis, sobretot en una parròquia com Sant Julià de Lòria, que ha tingut molt a veure amb el naixement d’aquesta nova força política. “Podria ser factible guanyar a Sant Julià”, va afirmar la consellera electa, tenint en compte “la feina feta des de l’oposició, que segurament pot tenir un impacte positiu”. Això sí, la voluntat és concórrer sempre sense aliances amb altres partits, i no tan sols a la parròquia laurediana. En l’àmbit nacional se seguiran “fil per randa” les accions de la majoria.

UNA FORÇA POLÍTICA "DE CENTREESQUERRA"

Concòrdia es defineix com una força política “de centreesquerra” o, el que és el mateix, com un “moviment progressista”, especialment preocupat per temes com el benestar social o l’habitatge. Així ho va dir ahir la consellera electa Núria Segués, que va indicar que pel posicionament en temes com l’acord d’associació amb la UE o la protecció del territori, “alguns ens podrien dir que som més de dretes, però nosaltres volem vetllar pel benestar de la nostra comunitat”. Concòrdia defensa, com una de les seves bases d’identitat, “una comunitat molt unida”, i una prioritat serà la llei marc del benestar.

tracking