L'Snowrow deixa més de trenta detinguts per possessió de drogues

Les substàncies intervingudes el cap de setmana són petites quantitats d’estupefaents

Dos vehicles de la policia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir entre divendres i diumenge 32 persones per possessió de drogues. La majoria assistien a l’Snowrow, el primer festival de música electrònica celebrat de dijous a diumenge al domini esquiable de Grandvalira i per al qual els agents de seguretat havien desplegat un operatiu especial de vigilància. Gran part dels detinguts eren turistes que segurament desconeixien que al Principat està greument penalitzat el consum d’estupefaents. Les substàncies intervingudes eren petites quantitats de cocaïna, metamfetamina, heroïna, èxtasi, ketamina i bolets al·lucinògens.

Tots els detinguts eren homes d’entre els 19 i els 47 anys. D’entre els més de 30 detinguts amb drogues, tres van ser els que es trobaven en possessió de les quantitats més elevades. Es tracta de dos no residents de 34 i 38 anys amb 4,25 grams de cocaïna i 1,20 d’èxtasi, i d’un resident de 30 anys detingut amb 5,3 grams d’èxtasi. La gran majoria de detencions es van efectuar a territori nacional, sis a la frontera del riu Runer i dues a la del Baldrà.

Dispositiu especial

El primer festival Snowrow va comptar amb més de 8.000 assistents diaris, sent aquesta la capacitat màxima del recinte. Divendres i dissabte van ser els dies més multitudinaris i hi van assistir turistes de fins a una dotzena de països. “Hem tingut molt de públic francès, anglès i holandès, a més, per descomptat, d’espa­nyol i andorrà”, va dir el CEO d’elrow, Juan Arnau. Preveient aquest èxit, la policia va iniciar un dispositiu especial de seguretat. L’operatiu estava integrat per agents i comandaments de la unitat de seguretat ciutadana, entre els quals hi va haver el grup de suport i de manteniment de l’ordre (GSMO); la unitat de seguretat viària; l’àrea de policia judicial i investigació criminal, i la direcció.

El dispositiu es va coordinar amb l’organització, la seguretat privada i la resta de serveis d’emergència per, segons la policia, vetllar “per la seguretat dels participants i assegurar una correcta evacuació”. Finalment, l’Snow­row va acabar amb més de trenta assistents detinguts.

tracking