Serra creu que criticar el sistema són excuses de mal pagador

El secretari general de DA, Jaume Serra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Demòcrates, Jaume Serra, va carregar ahir contra les afirmacions del líder de la coalició socialdemòcrata, Pere López, qui va defensar que el sistema electoral era injust. Així, Serra va asseverar que “criticar ara el sistema electoral són excuses de mal pagador”, i va recordar que “el sistema és el mateix que fa anys; qui guanya mai es queixa del sistema”.

En aquest sentit, el secretari general va recordar que el sistema de repartiment de consellers és conegut per tota la població, “fet que també té un efecte sobre els votants”. Més enllà d’aquesta crítica, Serra va recordar les paraules del líder del partit, Xavier Espot, en el seu discurs després de l’escrutini final, en què va destacar els punts de coincidència amb Concòrdia i amb el mateix PS. “Crec que va fer esment al fet que el que s’ha de fer és treballar; en campanya la gent intenta remarcar les diferències, però un cop passades les eleccions veus que els programes tenen punts en comú”, va remarcar Serra, que va afegir que “la polarització hi és, però no tan marcada com a d’altres països; crec que és l’obligació d’un partit treballar pel país, no ens podem permetre l’arrogància”.

Tanmateix, el secretari general va deixar clar que encara no s’ha començat a parlar de possibles acords ni tampoc de possibles configuracions del proper Govern, i va defensar que “cal respecte perquè és el cap de Govern a qui li pertoca prendre aquesta decisió; hi hauria temps de parlar-ne crec, però es va posar en valor el fet que hi ha hagut una coalició lleial i que ha donat bons resultats”, si bé també va destacar que caldrà “certa proporcionalitat amb els resultats electorals, és de sentit comú”.

tracking