dades del 2022

Divuit menors, al programa de rehabilitació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El programa alternatiu de rehabilitació per a menors és una possibilitat que es dona als joves que han comès una infracció administrativa de consum o tinença de begudes alcohòliques o drogues per evitar la multa econòmica. L’any passat, segons la informació publicada pel ministeri de Justícia i Interior, s’hi van adherir 18 menors, 17 dels quals van finalitzar el programa. Els menors han de seguir una intervenció educativa d’una durada mínima de tres hores i màxima de deu que duen a terme professionals de la psicologia clínica especialitzats en drogodependències. Si el citat professional considera que el menor necessita un seguiment o un tractament més específic llavors el deriva al servei corresponent. Si s’incompleix el programa s’ha d’abonar la multa.

L’edat dels menors que van sotmetre’s al programa oscil·la entre els 14 i els 17 anys i la franja d’edat entre 15 i 16 anys va ser la més nombrosa. Respecte al motiu de l’adhesió al programa, 11 menors van ser enxampats bevent o portant a sobre begudes alcohòliques i set duien cànnabis.

La quantitat de sessions amb els especialistes és variable. Així, segons recull la informació del ministeri de Justícia i Interior, nou dels menors van requerir entre tres i cinc sessions amb els psicòlegs, mentre que els altres nou en van haver de fer entre sis i deu.

Tanmateix, dels divuit menors que van acudir a les sessions, dos van ser derivats a la unitat de conductes addictives (UCA) de l’hospital de Meritxell després que els professionals que els van tractar consideressin que requerien una atenció més intensiva.

Els responsables del programa fan una avaluació dels menors que hi participen. En 17 dels casos va ser satisfactòria i només s’ha considerat no satisfactòria la participació d’un dels joves adherits.

tracking