meteorologia

El març més calorós dels darrers 26 anys al roc de Sant Pere

La temperatura mitjana a l’estació va ser de 10 graus positius, amb una anomalia de 3,7

Temperatura mitjana al roc de Sant Pere.ACCIÓ CLIMÀTICA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La temperatura mitjana durant el més de març a l’estació meteorològica del roc de Sant Pere ha estat la més alta dels darrers 26 anys. En concret, la temperatura mitjana en aquesta estació va ser de 10 graus Celsius positius. Segons les dades que van fer públiques ahir l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic i el servei meteorològic, ens hem de remuntar fins al 1997 per trobar una temperatura mitjana més alta en un març a l’estació del roc de Sant Pere. Aquell any es van registrar 11,1 graus positius de temperatura mitjana, una xifra que es va repetir el 1994. Els 10 graus de temperatura mitjana del mes passat són la segona dada més alta de tota la sèrie, que es va iniciar l’any 1992.

Respecte a l’anomalia de la temperatura, el març passat va ser 3,7 graus superior a l’habitual. No és la major anomalia de temperatura registrada un març, ja que el 1994 i el 1997 aquesta va ser de 4,8 graus.

Quant a les precipitacions, al març es van registrar 13 mm a l’estació. La més baixa de la sèrie son els 0 mm del 1997.

ESTRENA D'UNA ESTACIÓ A LA ZONA DE RANSOL

El 17 de març passat es va instal·lar una nova estació nivometeorològica a la zona de Ransol per ajudar a la gestió i la seguretat de les carreteres afectades per les allaus. Durant la tardor passada es va desmantellar l’estació meteorològica del pic de Maià.

tracking