Els hotels preveuen una ocupació superior al 64% per Setmana Santa

La Unió Hotelera espera que el percentatge encara creixi per les reserves d’última hora

Turistes a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La previsió d’ocupació dels establiments hotelers durant la propera Setmana Santa se situa en un 64,27%. Això fins a data d’ahir perquè tot apunta que les reserves d’última hora faran pujar aquest percentatge. El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi París, va manifestar que el sector és “optimista” de cara a aquestes festes, “ja que les xifres són bones i acabaran sent més bones”. En concret, la parròquia en què es preveu una ocupació més important és Escaldes-Engordany (74,23%), seguida d’Andorra la Vella (67,59%), la Massana (66,12%), Ordino (65,15%), Encamp (63,96%) i Canillo (53,28%). Pel que fa a la població encampadana del Pas de la Casa, l’ocupació prevista és del 51,40%, mentre que pel que fa a Sant Julià de Lòria no hi ha dades significatives.

El fet que les estacions d’esquí tinguin encara en funcionament bona part de les seves instal·lacions (100 quilòmetres esquiables en el cas de Grandvalira i el 75% de l’espai d’Ordino Arcalís), a excepció de Pal Arinsal, que ja ha tancat, afavorirà l’afluència de turistes durant els propers dies. “Hem d’agrair als camps de neu que hagin fet tot el possible per mantenir obertes les pistes i els visitants puguin gaudir d’una bona experiència”, va afirmar París. Tot i això, el president de la UHA va recordar que Andorra disposa de molts altres atractius, a més de la neu, que fan que vinguin molts turistes en dates com aquesta, com són, per exemple, les compres o la natura en general. “Tot suma per venir”, va recalcar París. D’aquesta manera, amb la previsió actual de la UHA, l’ocupació estaria uns quatre punts per sota de la que es va registrar la Setmana Santa de l’any passat, motiu pel qual es confia que finalment pugui incrementar-se i posar-se al mateix nivell del 2022. En canvi, el març d’enguany ha estat millor que el de l’any passat, segons va assenyalar París, fet que significa que l’ocupació s’hagi recuperat ja al mateix nivell d’abans de la pandèmia del coronavirus. La mitjana total d’ocupació durant el mes de març d’enguany ha estat concretament del 64,75% (any 2022, 58,17%). Aquesta xifra és bastant similar a la del març del 2019, amb un 63,79%.

D’altra banda, la setmana del 27 de març al 2 d’abril l’ocupació va ser del 52,78%, segons les xifres facilitades ahir per l’associació. Això suposa una disminució respecte a la setmana anterior del 4,22%. Pel que fa al cap de setmana, l’ocupació va arribar al 58,24%.

Els que no estaven tan satisfets durant aquests últims dies amb les reserves previstes per a la Setmana Santa eren els apartaments turístics. I és que s’havia produït un degoteig de cancel·lacions de clients a conseqüència de les altes temperatures i el mal estat de la neu en alguns indrets, segons l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic.

tracking