reaccions electorals

Choy afirma que els resultats a Ordino no són en clau referèndum

La cònsol menor remarca que la victòria de la llista de DA i L’A és un aval a Grifols

La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va considerar ahir que els resultats de les eleccions generals en la circumscripció d’Ordino no es poden llegir en clau de referèndum sobre el projecte Grifols. Al seu entendre, sumar els vots de les dues llistes antiGrifols –la del PS i la d’Andorra Endavant, que aglutinen el 57% dels vots–“és una lectura simplista”. “No es pot llegir el resultat de les eleccions com un referèndum perquè no hi té res a veure”, va opinar.

En aquest sentit, la representant liberal de la corporació ordinenca va afirmar que “quan la gent va a votar una llista no ho fa només per Grifols, també vota una ideologia i un programa electoral i, per tant, no es pot fer la lectura simplista que la gent va votar les altres dues llistes perquè estan en contra de Grifols”. Els resultats, que van donar la victòria a la llista conjunta entre DA i L’A, avalen, a l’entendre de Choy, l’arribada de la multinacional. Pel que fa a una possible consulta, la cònsol menor va recordar que “no és competència del comú”, tal com també ha indicat en altres ocasions el cònsol major.

ELS COMICIS "NO AFECTARAN" LA COALICIÓ COMUNAL

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va deixar clar ahir que les diferències que hi pugui haver entre Demòcrates i Liberals després del resultat de les eleccions “no afectaran la coalició que tenim al comú en res”. Choy feia referència a la incertesa de si finalment DA incorporarà algun membre liberal en algun càrrec de l’executiu o si ajudarà que entri algun membre del partit de Cabanes al Consell després dels mals resultats de la formació blava. “S’ha de deixar que tot faci el seu curs”, va opinar la mandatària. En aquesta línia, la liberal ordinenca no va voler entrar en la polèmica i únicament va afirmar que “les persones implicades han de parlar d’aquest pacte”, fent referència a l’acord al qual es va arribar per a la formació de llistes, però que ara està en stand-by perquè Liberals no va guanyar cap escó. “S’ha d’esperar que avancin les trobades entre els dos partits i ja farem valoracions quan s’hagin fet aquestes trobades”, va concloure Choy sense posicionar-se sobre si DA hauria o no de considerar els Liberals a l’executiu o al Consell.

tracking