crítiques al sistema de la batllia

Montaner vol canviar el procés del vot judicial per evitar “irregularitats”

La líder d’Andorra Endavant diu que el model actual deixa “la porta oberta a irregularitats”

Diverses persones fan cua per votar a la Batllia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista d’Andorra Endavant, Carine Montaner, té clar que s’ha de canviar el procés del vot judicial i afirma que iniciarà les accions pertinents quan entri al Consell General per tal de modificar-lo de cara a les properes eleccions. Així ho va assegurar la futura parlamentària després de denunciar, a través de les xarxes socials, el seu malestar en veure que els vots emesos a la Batllia es traslladaven en caixes de cartró precintades amb cinta adhesiva.

Montaner, que va aconseguir tres escons en les darreres eleccions, va afirmar que, malgrat els dubtes que li ha generat el sistema de vot judicial, “no impugnaré” els resultats. Amb tot, va remarcar que “les meves crítiques no anaven cap a la policia, sinó cap al procediment emprat”, va matisar deixant clar que no pretenia criticar la tasca dels responsables de l’ordre. Per a ella, però, és clar que “aquestes caixes de cartró precintades amb cinta adhesiva fan mal als ulls” i va incidir també que el vot judicial “no s’ha de poder canviar”. El sistema actual, segons Montaner, “deixa la porta oberta a moltes irregularitats”. Per això, la consellera general electa va indicar que “aportaré les meves idees, com ara que es faci amb caixes precintades i que el vot judicial no es pugui modificar” amb la voluntat de millorar el sistema.

Així mateix, considera que “dins de la cabina per agafar les paperetes només hi ha d’haver una persona per evitar que altres familiars o amics puguin pressionar-lo per canviar el vot”. “Només hi ha d’haver una persona dins de la cabina per no rebre pressions de familiars. Si la persona que ha de votar no és una persona dependent, que vagi sola”, va opinar la líder d’Andorra Endavant.

Des del Govern ja es va respondre a les acusacions de Montaner recordant que el procés és avalat per l’OSCE.

tracking