Els monitors i directors de lleure hauran de tenir titulació

El Govern ha aprovat avui el Decret de creació i la regulació d'aquests oficis

La Massana busca monitors per l'estiuComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui en el Consell de Ministres el Decret de creació i regulació de les qualificacions de monitor i director d'activitats de lleure, així com dels centres de formació en aquest àmbit. La normativa estipula l'exigència d'una titulació específica, en cas de no disposar d'una titulació universitària per poder exercir en aquests oficis. El Decretpreténprofessionalitzar el sector, crear les qualificacions, el pla d'estudis i regular les vies d'obtenció així com el procediment per conèixer les titulacions obtingudes a l'estranger. En aquest sentit, el text regula els detalls de les dues formacions, com ara el nombre mínim d'hores, la metodologia, les fases formatives, els aspectes relatius a la formació a distància i les vicissituds de les estades formatives.

Concessió del refugi de la Comapedrosa

D'altra banda, el Govern també ha aprovat avui a proposta de la ministra en funcions Silvia Calvó, l'obertura del període per poder-se presentar en la concessió per a la gestió del servei públic del refugi guardat del Comapedrosa. La licitació té com a objectiu poder donar en concessió la gestió, l'explotació i el manteniment del refugi guardat del Comapedrosa, de les instal·lacions i dels equipaments del refugi, així com el manteniment de pintura del refugi lliure durant el 2023. El termini de la concessió s'estableix des de la data de signatura del corresponent contracte fins al 31 de desembre del 2023. Acabat el termini de vigència del primer termini, si no s'ha comunicat a l'adjudicatari que es licitarà un nou concurs per al 2024, el contracte es renovarà anyalment fins una durada màxima de 3 anys.

Renovació de les iniciatives francòfones

Tanmateix, el Govern ha aprovat avui la signatura amb l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) per renovar el protocol de col·laboració relatiu a les iniciatives francòfones nacionals pel període 2023-2026. Aquest conveni forma part de l'objectiu general de l'OIF de promoció de la llengua francesa en l'àmbit internacional. D'aquesta manera, gràcies a la col·laboració entre Andorra i l'OIF es podran oferir formacions de francès als funcionaris i diplomàtics, que se centraran especialment en vocabulari i llenguatge de caràcter tècnic d'utilitat en reunions, trobades o fòrums internacionals en els quals el francès sigui la llengua de treball.

11 casos actius de covid

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha comparegut aquesta tarda al Consell de Ministres fent una actualització sanitària sobre els casos de Covid-19 vigents al país. Filloy ha declarat que actualment es registren 11 casos de Covid-19 actius, acumulant fins al dia d'avui 47.945 casos dels quals 47.775 són altes, amb una acumulació total de 150 defuncions.

tracking