mobilitat

Amida demana més facilitats per a les persones amb diversitat funcional

L’associació reconeix que s’han fet avenços, però lamenta que encara hi ha mancances

Una persona amb diversitat funcional a la capital.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (Amida) continua defensant que cal treballar per eliminar les barreres arquitectòniques del Principat i facilitar la mobilitat de les persones amb diversitat funcional. En aquesta ocasió, Xavier Fernández, membre de l’entitat, reconeix al Diari que en els darrers anys s’ha avançat en aquesta matèria, però que encara hi ha “mancances importants que s’ha de treballar per solucionar-les”.

El membre d’Amida especifica que “de vegades es construeixen rampes per facilitar la mobilitat d’aquests col·lectius, però que aquestes no compleixen amb els graus necessaris” i, per tant, deixen de ser útils. Agustina Grandvallet, presidenta de l’entitat, assegura que “molts lavabos continuen sense estar adaptats, hi ha voreres amb forats, l’accessibilitat del cinema és nefasta, molts llocs no tenen espai suficient per entrar amb la cadira de rodes...”. A tot això, afegeix que ella mateixa té moltes dificultats per moure’s i que encara hi ha molta feina per fer. Grandvallet és encara presidenta d’Amida, però aviat hi haurà de renunciar perquè és la número tres d’Acció, el partit polític encapçalat per Judith Pallarés. Tanmateix, reivindica que fins que no trobin algú altre per substituir-la continuarà al capdavant de l’associació.

UNA NOVA LLEI, EN CAMÍ

Tant Fernández com Grandvallet, com altres membres d’Amida, coincideixen que la Llei d’accessibilitat actual, aprovada el 1996, ha quedat antiquada. Tal com ja havia avançat l’executiu el mes de març, van corroborar que l’avantprojecte de llei per a la modificació de la Llei d’accessibilitat ja està enllestida i presentada. L’únic que falta és que, un cop estigui constituït el nou Govern, aquest l’aprovi i que, posteriorment, ho faci el Consell General. Així mateix, els dos membres de l’associació defensen la importància d’encaminar-se cap a una accessibilitat universal i fer entendre que aquesta no significa adoptar un disseny arquitectònic pensat únicament per a persones amb mobilitat reduïda, sinó per a tothom.

tracking