Obert el concurs per a la concessió del refugi guardat del Comapedrosa
El contracte és fins al 31 de desembre, però es pot prorrogar un màxim de tres anys
El consell de ministres va aprovar ahir l’obertura del concurs per a la concessió de la gestió del servei públic del refugi guardat del Comapedrosa. Així, la licitació té com a objectiu poder donar en concessió la gestió, l’explotació i el manteniment d’aquest refugi, segons va explicat el ministre Filloy, que va detallar que la durada de la concessió s’estableix des de la data de la signatura del corresponent contracte fins al 31 de desembre del 2023. Acabat el termini de vigència del primer termini, si no s’ha comunicat a l’adjudicatari que es licitarà un nou concurs per al 2024, el contracte es renovarà anualment fins a una durada màxima de tres anys. En aquest sentit, l’executiu va defensar ahir en un comunicat que d’aquesta manera “se segueix apostant per impulsar la xarxa de refugis guardats que permet donar la volta al país de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. El concurs públic és nacional i amb procediment obert, mentre que el termini per presentar ofertes finalitza el 4 de maig.
MONITORS DE LLEURE
D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar les qualificacions de monitor i director d’activitats de lleure que capaciten les persones interessades a desenvolupar les funcions d’aquesta ocupació. Cal recordar que el 29 de març l’executiu va aprovar el reglament d’aquest sector, obligant que aquells que vulguin exercir de monitor o director de lleure hagin de tenir una titulació específica, en cas de no disposar d’una titulació universitària.
A més, el decret aprovat ahir també preveu la creació de la comissió de reconeixement de les qualificacions de lleure, que s’adscriu al ministeri competent en matèria de joventut, amb la funció de reconèixer les qualificacions obtingudes a l’estranger relacionades amb el lleure.
NOVES INICIATIVES FRANCÒFONES
El Govern va aprovar ahir la signatura amb l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) per renovar el protocol de col·laboració relatiu a les iniciatives francòfones nacionals pel període 2023-2026. Aquest conveni forma part de l’objectiu general de l’OIF de promoció de la llengua francesa en l’àmbit internacional. D’aquesta manera, es podran oferir formacions de francès als funcionaris i diplomàtics, que se centraran especialment en vocabulari i llenguatge de caràcter tècnic d’utilitat en reunions.
ONZE CASOS ACTIUS DE COVID-19
El Govern va informar ahir en l’actualització de les dades sanitàries de la pandèmia de la covid que Andorra compta actualment amb onze casos actius. Segons va declarar el ministre Filloy, encarregat ahir de comparèixer en la roda de premsa posterior al consell de ministres, s’acumulen fins al dia d’ahir al Principat 47.945 casos, dels quals 47.775 són altes, amb una acumulació total de 159 defuncions. Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del pla s’han inoculat 161.434 vaccins, 2.565 dels quals quartes dosis.