Meteo

Possibles nevades intermitents a la tarda

L’entrada d’un front fred portarà avui un marcat descens de les temperatures

El sector de Pas de la Casa després de les nevades d'aquesta nitGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entrada d'un front fred portarà avui un marcat descens de les temperatures que podria deixar nevades intermitents i febles a partir de la tarda i en una cota que podria baixarfins als1.200 metres, segons informa el servei de Meteorologia.

Aquesta matinada s'han registrat temperatures de -10,4 graus a les Fonts d'Arinsal i de -9 a la Solana, causant que la cota de neu baixés fins als 1.700 metres aproximadament i deixés fins a 7 centímetres a l'estació meteorològica automàtica de la Solana (vessant Atlàntic). D'altra banda, les precipitacions han deixat registres de 3,8 mm aSorteny, 2,3 mm al Bony de lesNeres, 1,4 mm a les Salines i 1,6 mm a Roc de Sant Pere. El vent més intens s'ha registrat a la Borda Vidal, amb 66 km/hora, segonsMeteo.

El pronòstic indica que avui a la tarda, després d'un matí assolellat, els núvols tornaran a guanyar protagonisme i de cara a la tarda tindrem nevadesintermitentsamb una cota de neu que podria baixar entre els 1.000 i 1.200 metres. Tot i això, el servei concreta que serà gruixos molt minsos. A 2.500 metres es preveuen gruixos de neu nova de 15 centímetres, de 5 centímetres a 2.000 metres i d'un a 1.500 metres. El vent serà moderat amb ràfegues fortes en altitud que poden arribar fins als 80 km/hora.

Per demà s'espera que es mantingui la nuvolositat durant el matí, amb algun ruixat puntual a la tarda i la cota de neu a partir dels 1.500 metres. Les temperatures remuntaran lleugerament, deixant un cap de setmana assolellat i amb temperatures màximes de 17 graus a Andorra la Vella, i d'1 grau al Pas de la Casa. La falca anticiclònica continuarà aportant estabilitat i domini del sol finsa mitjans de la setmanavinent, quan podrien arribar noves precipitacions.

tracking