solidaritat

El consolat honorari d'Estònia entrega material quirúrgic per als hospitals ucraïnesos

Ortodó durant l'entrega a la Creu Roja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consolat honorari d’Estònia a Andorra ha fet entrega a Creu Roja Andorrana de material quirúrgic divers perquè sigui subministrat als hospitals d’Ucraïna, material que en aquests moment de conflicte bèl·lic és de primera necessitat.

El cònsol honorari de la República d’Estònia, Antoni Ortodó, va voler-ho ahir agrair a tots aquells “que amb la seva generositat han fet possible aquesta donació”, i va aprofitar el lliurament del material per manifestar el suport a la “lluita en defensa de la pau, la llibertat i la democràcia al costat del poble d’Ucraïna”.

Després de més d’un any de guerra amb Rússia, després de 365 dies de guerra, la població ucraïnesa es veu amenaçada per una crisi sanitària sense precedents. Amb motiu del primer aniversari de l’ofensiva russa, Metges del Món va fer balanç d’un any molt difícil per a la salut dels ucraïnesos. Atacs a hospitals i centres de salut, operacions endarrerides, infraestructura sanitària sense aigua i sense llum... L’ONG fa una crida a la comunitat internacional perquè faci tot el que estigui a la mà per alleujar el patiment, evitar més morts de civils i facilitar la prestació dels serveis més bàsics per a les seves vides, com ara l’atenció sanitària.

tracking