Reunió entre Macron, Espot i Suñé sobre el futur d'Andorra

Els mandataris del Principat han tractat l'acostament del país a la UE a través de l'Acord d'Associació

Xavier Espot, Roser Suñé i Emmanuel Macron a la reunió d'avui a ParísGhislain Mariette / Présidence de la République

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern en funcions Xavier Espot i la síndica general Roser Suñé s'han desplaçat avui a París per reunir-se amb el copríncep, Emmanuel Macron per tractar els principals reptes d'Andorra per als pròxims anys.Els màxims mandataris del Principat han tractat l'actualitat econòmica, política isocial d'Andorra així com els reptes i objectius per a la pròxima legislatura. S'ha aprofundit en qüestions cabdals com el treball que cal dur a terme per acontinuar incrementant el parc immobiliari a preu assequible, implementarpolítiques per a millorar el poder adquisitiu de la ciutadania i desenvolupar mesuresa favor d’un creixement sostenible i equilibrat.

D'altra banda, els dirigents també han abordatl'acostament d'Andorra a la Unió Europea a través de l'Acord d'Associació,tots tres han coincidit enla importància d'assolir un bon acord que garanteixi el creixement i la diversificacióeconòmica futura d'Andorra.

Suñé, Espot i Strzoda es reuneixen a l'Elisi

Anteriorment a la reunió amb Macron, Espot i Suñé, s’han reunit el representant personal del Copríncep francès, Patrick Strzoda. La reunió s'ha celebrat al Palau de l’Elisi de la capital francesa, segons ha informat el Govern, per fer balanç del resultat de les eleccions generals celebrades el passat 2 d'abril com de la legislatura que tot just acaba. Serà el comiat de Suñé de Strzoda. El 26 d’abril el Consell General acollirà la sessió constitutiva de la novena legislatura amb la presa de possessió dels consellers electes i l’elecció dels nous membres de la Sindicatura.

Strzoda és el representant personal d’Emmanuel Macron des de l’any 2017 i ara fa quatre anys, l’abril del 2019, també va rebre a París els llavors cap de Govern en funcions, Toni Martí, i el llavors síndic, Vicenç Mateu, per acomiadar-se’n abans que s’encetés la nova legislatura, la que ara s’esgota.

tracking