rEPORTATGE

Passió per les paraules

Andorra la Vella acollirà una semifinal, en format presencial, de la primera Lliga del Paraulògic, un joc de crear paraules cada cop més popular.

El cartell que anuncia la Lliga del Paraulògic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Paraulògic, el joc de crear paraules mitjançant la combinació de lletres, és cada vegada més popular i segurament encara ho serà més al país després que aculli una de les semifinals de la primera lliga que s’ha organitzat, que tindrà lloc el mes de maig a Andorra la Vella. Es tracta d’un joc català, molt similar a Apalabrados o el clàssic Scrabble, al qual es pot accedir a través de qualsevol dispositiu electrònic i és gratuït.

La primera lliga del Paraulògic, amb participants de tots els territoris de parla catalana, començarà dilluns vinent i es desenvoluparà durant dos mesos fins arribar a la final del 17 de juny. Els jugadors hauran d’estar registrats al joc i presentar-se a les eliminatòries de la competició, que tindran lloc en format en línia el 17, 18 i 19 d’abril. Els classificats passaran posteriorment a una segona fase, que es disputarà el 21 d’abril i consistirà a fer el màxim de paraules en 15 minuts.

Els que aconsegueixin una puntuació més alta passaran a les semifinals, que tindran lloc a Andorra la Vella, Barcelona, Palma, Perpinyà i València. La semifinal andorrana serà el 20 de maig en format presencial a la llibreria La Trenca. Els finalistes seran convidats a participar a la final del 17 de juny a Barcelona, amb la previsió que uns 70 jugadors competeixin per proclamar-se guanyadors de la Lliga del Paraulògic. L’objectiu és proposar una nova manera de jugar al joc, així com “desvirtualitzar el joc i dinamitzar la comunitat del Paraulògic, molt activa a les xarxes socials”, segons l’organització del concurs.

Els creadors del passatemps proposen cada dia set lletres, cadascuna de les quals es troba dins d’un hexàgon, de manera que el conjunt és una imatge que recorda un panell d’un rusc. Els jugadors han d’intentar crear el màxim de paraules possibles amb aquestes set lletres, l’única que ha d’aparèixer de manera obligatòria és la del centre, en color vermell.

tracking