Astrié anima a la participació a les Falles de València

El cònsol major destaca el retorn econòmic de la festa

Crida des del balcó del Comú d'Andorra la Vella per donar el tret de sortida a dos dies d'activitats populars.Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d'Andorra la Vella, DavidAstrié, ha donat avui per inaugurada la festa de les Falles de València amb un discurs que ha pronunciat des del balcó del comú en què ha animat a la participació. Davant l'assistència de prop de 500 persones,Astriéha recordat que el 2019 la capital ja va acollir aquesta mateixa celebració, que organitza cada any Fallers del Món per donar a conèixer aquesta tradició més enllà de la Comunitat Valenciana. El cònsol major va donar la benvinguda "amb els braços ben oberts" a tots aquells que s'han desplaçat al Principat per gaudir de la festa, als quals ha convidat a venir de nou durant les falles que tenen lloc a Andorra. Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació ha ressaltat el retorn econòmic important de la celebració per al sector hoteler, la restauració i el comerç.

Per la seva banda, el president de Fallers pel Món, JoséEnriqueAmores, ha explicat que han volgut repetir l'experiència a Andorra la Vella, després de l'èxit que va tenir l'anterior per la bona acollida que havien tingut el 2019.

A les onze del matí ha començat la celebració de la jornada d'avui amb una cercavila que s'hainiciata la plaça de la Rotonda i que ha recorregut l'avinguda Meritxell fins a la plaça PríncepBenlloch. L'acte va comptar amb la presència dels Castellers d'Andorra, que van realitzar una petita exhibició i posteriorment s'hainiciatel repartiment d'unafideuàpopular a l'envelat del Parc Central. Unamascletà, la desfilada dels Moros i Cristians i una paella popular són algunes de les activitats previstes durant el cap de setmana. Diumenge a la nit es cremarà la falla que s'ha fet expressament per a Andorra la Vella.

tracking