Pena d'un any de presó i una multa de 1.000 euros per vendre droga a menors

La policia va detenir ahir l'home.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any de presó ferma i una multa de 1.000 euros és el que el Tribunal de Corts va imposar ahir a un dels implicats en l’operació Niu. Es tracta d’un cas de venda de marihuana a menors que va sortir a la llum el 2018 arran d’una investigació policial, i va acabar amb la detenció de tres joves que aleshores tenien 19, 22 i 23 anys. El mes de febrer, cinc anys després que tinguessin lloc els fets, es va celebrar el judici i ahir al matí es va dictar sentència.

Al major dels tres implicats és a qui se li imposa la pena més gran. Ara bé, com que quan la policia el va detenir el 2018 va romandre un any en presó provisional, ja ha complert la pena que li imposa el Tribunal de Corts i ara només haurà de pagar la multa corresponent. Pel que fa als altres dos implicats, la sentència dicta un any de presó condicional per a un i l’absolució dels delictes per a l’altre en ser menor de 21 anys quan van ocórrer els fets.

La decisió del Tribunal de Corts no dista gaire del que el Ministeri Fiscal va demanar el febrer durant la celebració del judici. Inicialment, la Fiscalia demanava per al principal implicat quatre anys de presó, però després va rectificar a un any ferm i tres de condicionals, així com una multa de 1.000 euros. Menys els anys de presó condicional, idèntic a la sentència. Per als altres dos acusats, un dels quals també va complir presó preventiva i posteriorment va fugir del país, es demanaven penes de 12 mesos de presó, ferms els que havia estat en presó preventiva, i sis mesos de condicional qualificada.

tracking