canvis legislatius

França augmentarà les penes de presó per realitzar contraban de tabac

Passen d’1 a 3 anys si es fa a títol individual i de 5 a 10 si es fa en banda organitzada

Agents francesos examinen un vehicle al Pas de la Casa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres del govern francès va aprovar, dijous passat, un projecte de llei que reforçarà les sancions duaneres als traficants de tabac. Les penes de presó passaran d’un any a tres per fabricació, tinença fraudulenta amb vista a la venda, venda fora del monopoli dels estancs o introducció i importació fraudulenta de tabac manufacturat. Quan aquests delictes siguin comesos per banda organitzada, els cinc anys de presó actuals passaran a ser deu. També s’augmenten les penes de presó previstes en el Codi General Tributari i també es dona la possibilitat de prohibir l’entrada al territori francès a qualsevol estranger culpable de delictes relacionats amb el ta- bac o els estupefaents. L’objectiu de totes aquestes mesures és que la repressió d’aquest tràfic de tabac es vegi reforçada amb un agreujament notable de les sancions.

Segons va informar el govern francès en un comunicat de premsa, el projecte de llei aprovat per l’executiu preveu “un marc renovat del dret d’inspecció duanera que permeti explicar millor aquesta prerrogativa tenint en compte els seus llocs d’exercici, els motius de la seva implantació i les garanties donades als drets de les persones”. Així, s’indica al comunicat, “aquest text garanteix una conciliació totalment equilibrada entre l’objectiu de valor constitucional de trobar autors de delictes duaners, d’una banda, i la llibertat d’anar i venir i el dret al respecte de la vida privada, de l’altra”.

Control de la Duana

El projecte de llei aprovat dijous passat, segons explica el govern gal, “també reafirma la missió de control de la duana dins el territori i assegura els seus mitjans d’acció i investigació, alhora que els reforça per permetre als agents de duanes fer front a l’expansió del tràfic i les noves amenaces a la seguretat del poble francès i la sobirania del nostre territori”.

I afegeix que “davant l’evolució de les amenaces criminals, en particular el recurs creixent dels delinqüents a l’ús de les noves tecnologies per fer prosperar el seu tràfic i mantenir l’anonimat, les competències d’investigació dels agents de duanes es modernitzen i s’adapten per permetre’ls continuar exercint amb eficàcia les seves missions de protecció del territori i de la població, així com la lluita contra el frau”.

tracking