Demografia

La població ascendeix a 82.041 habitants

Andorra suma més de dos milers de residents en un any

Població resident registrada i estimada per parròquiesEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La població resident al país segueix en augment i a finals de març ascendia ja a 82.041 habitats, representant 2.074 inscrits més en el darrer any, segons l'informe publicat avui pel departament d'Estadística. El creixement es concentra principalment a la parròquia d'Andorra la Vella, amb 514 censats, mentre que percentualment la pujada més notable és a Canillo amb 325 nous residents que suposen un 6,7% d'increment. En termes absoluts, la segona parròquia que més creix és Encamp amb 360, i la tercera és la Massana amb 343. Ambdues parròquies eleven el total un 3% i un 3,2%, respectivament. D'altra banda, les parròquies amb menor creixement han estat Ordino, que guanya 152 residents i eleva la població en un 3%, i Sant Julià de Lòria que en suma 103 i ho fa en un 1%.

Estadística concreta que la majoria dels nous residents es concentren en el col·lectiu d'altres nacionalitats, amb 1.312 persones, seguit de les persones de nacionalitat espanyola amb 495. Els censats de nacionalitat andorrana ascendeixen un 0,6%, els francesos un 3,7% i els portuguesos baixen en un 1% respecte al març de l'any passat.

Teninten compte el cens dels comuns, la xifra de població és encara més elevada, arribant als 87.260 habitants i suposant un creixement superior al de la població estimada per Govern, concretament del 2,9% encomparacióal marçdel 2022.

tracking