col·lectius professionals

La quota obligatòria a un portal web pot acabar a la justícia

Alguns advocats valoren recórrer contra l’abonament obligatori al portal LesLleis.com

La nova junta del Col·legi d'Advocats.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els advocats que van presentar el recurs en contra d’un abonament obligatori per a tots els lletrats a la plataforma LesLleis.com estan valorant recórrer la decisió del Col·legi d’Advocats, que dimecres va rebutjar la seva demanda contrària a la subscripció en una assemblea general extraordinària. Els cinc advocats implicats encara no s’han posat d’acord sobre què fer i els propers dies es reuniran per prendre una decisió.

El 15 de febrer, el Col·legi d’Advocats va aprovar en una assemblea ordinària l’obligatorietat per a tots els advocats de subscriure’s a LesLleis.com, un lloc web on hi ha disposades les lleis i altres reglaments del Principat. Gràcies a la subscripció global a aquesta plataforma, s’oferia una rebaixa del 55% per a tots els lletrats, que s’hauria igualment de compensar amb un increment de la quota de col·legiat. Una part dels advocats consideren injust que s’hagin d’augmentar les quotes per un abonament que no tots els lletrats volen, i per això hi van presentar un recurs. Tanmateix, en l’assemblea extraordinària de dimecres es va rebutjar i de moment no hi ha una opinió unificada sobre quin serà el proper pas.

“No es pot obligar els advocats a contractar un servei que no necessiten”, explicava al Diari un dels cinc advocats que va presentar el recurs, tot afegint que una possibilitat és recórrer la decisió. En canvi, un altre company aposta per adaptar-se a la decisió de la majoria: “Si la majoria ha acordat que és bo per al col·lectiu, no hi ha res més a parlar”.

CLAUS

1 Inscripció obligatòria a leslleis.com

El Col·legi d’Advocats aprova que tots els lletrats s’han d’inscriure obligatòriament a LesLleis.com, a canvi del 55% de descompte i d’un increment de la quota de col·legiat.

2 Cinc advocats presenten un recurs

Un grup de cinc advocats considera injust que s’hagi d’augmentar la quota per un abonament que no tots els lletrats volen o necessiten, i presenten un recurs.

3 El col·legi rebutja el recurs

El Col·legi d’Advocats rebutja el recurs i els lletrats valoren si enceten la via judicial. No obstant això, encara no hi ha una opinió unificada sobre quin serà el proper pas.

tracking