SISTEMA FINANCER

Andbank España obté guanys rècord de 15,6 milions el 2022

Suposa un increment del 16% respecte al curs anterior, amb un volum de negoci que es va enfilar fins als 18.805 milions d’euros

Una bandera publicitària d'Andbank.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank España va registrar uns beneficis nets de 15,6 milions d’euros durant l’exercici del 2022, que representa un increment del 16% respecte del benefici net del curs anterior. Segons va informar l’entitat en un comunicat, el volum de negoci va ascendir fins als 18.805 milions d’euros, que suposa un augment del 8,5% en comparació amb el tancament del 2021. De fet, el marge ordinari derivat de la seva activitat va ascendir a 92,4 milions, mentre que l’ebitda es va situar en 16,6 milions.

L’entitat especialitzada en banca privada va destacar la seva ràtio de solvència del 19,7% i va remarcar que es tracta “d’una de les millors ràtios de solvència de la banca espanyola”, situant-se molt per sobre del mínim regulador. A més, Andbank España ha multiplicat la inversió creditícia per 2,5 en els últims tres anys i supera els 1.191 milions d’euros, que representa un 35% més que el 2021. El grup bancari va ressaltar que durant el darrer exercici va obrir dos nous centres de banca privada, un a Lleida i un altre a Girona, que va contractar onze banquers privats i que va tancar una dotzena d’acords amb agents financers i nou amb ESI. Aquestes incorporacions situen la xarxa al país veí en 24 centres, amb 144 banquers, 127 agents financers i 67 contractes amb ESI, segons va indicar. Andbank España recalca que va tancar l’any passat amb més de 1.400 milions d’euros de clients invertits en productes d’economia real “que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats”. Inversions que es van fer en fons de negocis patrimonialistes d’infraestructures, sector immobiliari o energies renovables.

tracking