rEPORTATGE

Entre el neguit i la tranquil·litat

Més de 200 estudiants van començar ahir les proves oficials de batxillerat (POB). Els exàmens s’allargaran fins al 25 d’abril repartits en set jornades.

Els alumnes realitzaran les POB al Centre de Congressos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys estudiant és l’hora de demostrar el que hem après”, explicava, tranquil, un estudiant a l’entrada del Centre de Congressos. Ahir, els més de 200 alumnes inscrits al batxillerat del sistema educatiu andorrà van començar les proves oficials de batxillerat. La primera de les dues avaluacions se celebrarà en els propers set dies, fins al 25 d’abril, i hi haurà uns exàmens comuns per a tots els alumnes i uns altres d’específics depenent del batxillerat que hagin cursat.

El Centre de Congressos, on se celebraran els exàmens, es trobava dividit entre el neguit i la tranquil·litat. Hi havia estudiants, com l’Enric Fernández, de 18 anys i futur estudiant d’enginyeria informàtica, que es prenien les POB com una prova més i una oportunitat de demostrar els aprenentatges adquirits durant els dos anys de batxillerat. En canvi, hi havia altres joves que estaven realment neguitosos. “Estic una mica estressada perquè hi ha dies que fem moltes hores d’examen seguides i no hi estic acostumada”, explicava l’Ona Oriol, també de 18 anys. Hi ha proves, com la d’economia, que duren tres hores, i després d’aquesta n’hi ha més. L’alumna assegurava que a l’institut la manera d’avaluar era més espaiada i reduïda, però, de totes maneres, presumia que està preparada per a les POB i que farà tot el possible per entrar a la carrera dels seus somnis: biologia humana.

Entre repàs i repàs, els estudiants que s’enfronten enguany a les proves oficials de batxillerat també van tenir temps per expressar les seves queixes. “No és normal que en època d’exàmens la biblioteca tanqui a les 19.30 hores”, denunciava la Laura Fernández, de 18 anys i futura estudiant de biomedicina. No és l’única que no es concentra estudiant a l’habitació, però quan les hores d’estudi s’allargaven fins a la nit no tenia més remei, perquè la biblioteca estava tancada. Així, tant ella com les seves companyes de classe demanaven un horari ampliat.

La ministra d’Educació i Ense­nyament Superior en funcions, Ester Vilarrubla, juntament amb el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, van acompa­nyar els alumnes durant el primer dia. Vilarrubla va celebrar que cada vegada hi ha més estudiants que es presenten a les POB i, en general, que cursen batxillerat. “Gairebé 450 alumnes estan cursant batxillerat. És una xifra rècord de l’Escola andorrana i de cara al curs vinent preveiem que augmenti”. Així mateix, la ministra d’Educació en funcions va assenyalar que l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) pot facilitar als joves participar en el mercat de treball europeu.

tracking