Judici per la causa primera de Banca Privada d'Andorra

Torna l'esperpent

Un moment del judici pel 'cas Gao Ping'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA) va tornar ahir a la normalitat amb una nova jornada esperpèntica que feia setmanes que no es veia a la sala magna de la seu de la justícia, on el Tribunal de Corts jutja el cas Gao Ping. Va ser durant l’interrogatori de la penúltima de les processades que quedava per declarar, la gestora Ana María Bermejo. L’extreballadora de BPA entre els anys 2008 i 2014, que encara no havia pogut seure a la banqueta dels acusats per una baixa mèdica, va decidir no respondre a les preguntes del ministeri públic, fet que va portar el fiscal general, Alfons Alberca, a una pràctica que ja havia dut a terme durant el judici en situacions similars: fer preguntes per no obtenir cap resposta.

Gairebé quatre hores va estar el fiscal preguntant a la processada desenes de qüestions de les quals no en va respondre cap. Li va demanar sobre els intercanvis, com funcionaven, si n’havia fet i on va conèixer aquesta pràctica. Li va ensenyar documents en què suposadament havia fet set intercanvis dineraris o compensacions. Però res de res, cap resposta al fiscal ni tampoc a la representació del Govern que actua com a acusació particular.

Abans de l’interrogatori sense respostes de Bermejo, se l’havia pogut escoltar a la sala quan es va reproduir la declaració que va fer davant la batlle l’agost del 2016. Una declaració que, a preguntes del seu advocat defensor, va dir que no ratificava. També va dir al seu lletrat no haver sabut qui era l’empresari Rafael Pallardó fins que va conèixer la causa i va admetre que clients seus havien fet intercanvis.

D’altra banda, la jornada d’ahir preveia una testifical més a prop de la crònica en rosa que de la judicial. Estava cridat per un dels advocats defensors el mediàtic Borja Thyssen, fill de l’encara més mediàtica Carmen Cervera. Finalment, el lletrat que havia interessat el seu testimoni va decidir que hi renunciava i Thyssen no va haver de presentar-se a la seu de la Justícia.

tracking