Aprovat el reglament per empreses de seguretat privada

Govern ha fixat els requisits de formació aplicable al personal de seguretat i detectius privats

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui el reglament de desenvolupament de la Llei de seguretat privada, del març del 2022, per empreses de seguretat privada, despatxos de detectius privats, empreses privades amb vigilància pròpia i personal de seguretat privada i centres de formació.

ElministrePortaveuen funcions,CesarMarquina, ha explicat en roda de premsa que la normativa incorpora la regulació específica d'aquest tipus d'empreses, així com la infraestructura, els mitjans materials, tècnics i humans, les assegurances, els llibres de registre de què han de disposar i els requisits de formació aplicable al seu personal de seguretat. Tanmateix, es regula el nivell de català i les condicions de titulacions exigides per al seu exercici, el règim de les proves per accedir a les professions de vigilant i escorta privat, i qüestions com la uniformitat, els distintius i el carnet professional i d'armes de foc.

Marquina ha indicat que el reglament també estipula la possibilitat que el cos de policia pugui establir col·laboracions amb les empreses de seguretat privada i amb els detectius privats.

Videoidentificació per obtenir certificats electrònics

Govern també ha aprovat avui un el reglament de videoidentificació amb l'objectiu de posar en marxa una plataforma per obtenir el certificat electrònic de manera remota. Marquina ha informat que l'executiu ja ha posat en marxa la plataforma, disponible a l'apartat 'Oficina virtual d'atenció ciutadana' de la pàgina web de Tràmits. El reglament aprovat determina qüestions com els requisits de l'enregistrament i conservació de proves, així com els mínims de seguretat i qualitat.

tracking