Regulació de la marca Productes Agrícoles i Artesans per evitar fraus

L'executiu ha aprovat el desenvolupament d'un marc legislatiu per controlar la utilització de la marca

La marca Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra està constituïda per 34 productors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament relatiu a les normes d'ús de la marca de garantia o certificació Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra. L'objectiu del text és regular l'ús de la certificació com a marca col·lectiva que agrupa els productors locals adherits al distintiu, protegir-los i evitar possibles fraus i competències deslleials, després que s'hagi consolidat i ja compti actualment amb més de 30 productors.

L'executiu recorda que tots els productes que formen part del distintiu es produeixen seguint pràctiques agràries tradicionals de muntanyes i mètodes de producció artesanal, procedint de petites explotacionso petites empreses radicades al país. Així, els canvis fets al text tenen com a finalitat reforçar les mesures de lluita contra les pràctiques comercials que puguin ser considerades d'intrusisme, sobretot quan aquests afecten els productes agraris i alimentaris i indueixen els consumidors a confusió sobre l'origen o la procedència dels productes.

Acord amb Catalunya per a la recuperació de fauna salvatge

El ministrePortaveuen funcions,CesarMarquina, ha informat aquesta tarda de la signatura d'un nou conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per a la recuperació d'animals d'espècies de fauna salvatge autòctona protegida i amenaçada. La col·laboració, que s'iniciarà un copsesigni el conveni de manera oficial, permetrà el trasllat dels animals d'espècies de fauna salvatge autòctonaprotegida ferits, recollits a Andorra i que podran ser recuperats als centres de recuperació de fauna salvatge de Catalunya.

tracking