administració
Urnes de cartró i falta de sobres van motivar el recurs als comicis de la mútua
La plataforma sindical va veure “múltiples irregularitats” en el procés de votació
Les urnes eren de cartró i sense precinte i no hi havia sobres per dipositar les paperetes. Es desconeixia la composició de la mesa electoral. No hi va participar cap interventor ni cap membre de les candidatures. No es va demanar el passaport als votants. Aquestes són algunes de les presumptes irregularitats que argumenta la plataforma sindical en el recurs administratiu presentat el 23 de març passat per impugnar les eleccions a la mútua de funcionaris. El recurs va ser interposat pel president del Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA), Ivan Vilares, i el vocal Carles Ridaura, derrotats a les eleccions, per les múltiples irregularitats que haurien detectat durant el procés electoral per elegir els membres representants de dels grups funcionals de l’Administració General (A,B i C) i de l’Administració de Justícia dels grups 1, 2, 3 de la comissió de la Mútua dels empleats de l’Administració General i de l’Administració de Justícia. I és que, segons els recurrents, les actuacions que es van portar a terme són contràries a dret. Per aquesta raó, es demana que es declari la nul·litat de ple dret de les eleccions per celebrar-ne unes de noves que respectin les normes, els principis i les garanties que, al parer dels recurrents, s’han vulnerat.
La junta del sindicat va decidir no fer manifestacions sobre el contingut del recurs, tenint en compte que el país estava en ple procés d’eleccions generals. A més, la plataforma sindical havia denunciat a través d’un comunicat la mala organització i el procés que s’havia seguit en les eleccions de la mútua. En concret, es considerava que s’havia produït “la vulneració dels principis i garanties que han de regir tot procediment electoral”.
Els recurrents estan ara en espera que l’Administració es pronunciï sobre el recurs presentat, i en cas que no els sigui favorable no descarten anar a la Batllia. Tot dependrà, però, de si la nova junta de la mútua decideix tenir en compte, o no, la que és la seva principal demanda: que els complements per especialitat que els membres dels cossos especials estan cobrant també els rebin en cas de baixa laboral, cosa que no passa actualment, tot i que els funcionaris sí que cotitzen per aquest concepte. Perquè això sigui així s’hauria d’introduir un canvi en els estatuts de la mútua que posteriorment requeriria també la validació del Govern.