cultura

Andorra participa per primer cop al concurs musical Sona9

L’objectiu és oferir oportunitats professionals als artistes locals

La presentació del conveni per participar en la 23a edició del Sona9.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra participarà per primera vegada al Sona9 en la 23a edició. Es tracta d’un dels concursos musicals en llengua catalana de referència, organitzat pel Grup Enderrock, TV3, iCat i Catalunya Ràdio, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el govern de les illes Balears i a partir d’ara també el Govern d’Andorra. Des de l’àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval va explicar ahir en la presentació del conveni que aquesta unió respon a un doble objectiu. D’una banda, continuar fomentant l’ús del català en el panorama musical i, de l’altra, oferir oportunitats professionals als artistes locals i possibilitar la promoció més enllà de les fronteres. Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, va mostrar-se sorprès durant la presentació per la “gran quantitat de producció artística que hi ha a Andorra”, la qual cosa els ha animat a “parar l’orella per conèixer de primera mà la música emergent del país”.

La convocatòria per presentar-se al Sona9 està oberta fins al 15 de maig. Un cop tancada, un jurat professional seleccionarà 30 artistes. Es reservaran 21 llocs per a les comarques catalanes, mentre que el País Valencià, les illes Balears i Andorra en tindran tres cadascun. La trentena d’artistes realitzaran diversos concerts preliminars a sales de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Manresa, Palma, València i Andorra. Aquest últim se celebrarà el 22 de juny a l’Auditori Nacional, a Ordino. Hi actuaran els tres artistes andorrans escollits a la primera fase i el jurat en triarà només un per participar en un dels següents esdeveniments: Acústica, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona o Festes de la Mercè de Barcelona.

Després de passar per diferents fases i una votació popular, de la trentena d’artistes seleccionats a la fase inicial només en quedaran quatre, que actuaran el mes d’octubre a la gran final, celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Els premis del Sona9 estan valorats en més de 50.000 euros, que es destinen a la gravació en un estudi, una gira de concerts i videoclips.

tracking