Contraban

Detinguts tres turistes amb més de 1.800 paquets de tabac

Els homes van ser arrestats ahir a la matinada a les Bordes d'Envalira

El tabac interceptatPolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres turistes de 25, 30 i 31 anys van ser detinguts la matinada del dimecres després de ser enxampats amb més de 1.800 paquets de tabac, valorats en prop de 7.000 euros, segons informa la policia en nota de premsa. Els fets van tenir lloc a Bordes d'Envalira, quan el servei de duana va identificar un Audi A4 amb matrícula francesa com un vehicle que pertanyia a un grup organitzat. En fer-ne el seguiment van observar com el turisme estacionava a l'interior d'un aparcament i apagava el motor. Entre les deu i les dotze de la nit, diversos cotxes amb placa francesa haurien començat a entrar i sortir del pàrquing.

Els agents, en sospitar que estarien comprant tabac en petites quantitats i portant-lo fins al vehicle que havien identificat, van controlar el conductor de l'Audi A4 i el d'un segon turisme, un Peugeot 407, també amb matrícula francesa i que es trobava estacionat al costat de l'Audi amb una tercera persona al seu interior. Els agents de duana van inspeccionar els vehicles i hi van trobar una gran quantitat de tabac, presumptament destinada al contraban. La policia indica que hi havia un total de 1.863 paquets de tabac valorats en 6.882 euros. Els tres homes van ser arrestats acusats d'un delicte contra l'ordre socioeconòmic.

Tres persones més van ser arrestades el dimecres al vespre a la capital també per un delicte de contraban. Els homes circulaven amb un vehicle amb matrícula francesa i en ser aturats per la policia el conductor va fugir. Els dos altres ocupants, dos no residents de 39 i 44 anys, van ser controlats un d'ells amb possessió de 0,2 grams de cocaïna i el segon per un delicte contra la funció pública per incomplir una ordre d'expulsió. El balanç de detencions indica que als seients i al maleter del vehicle hi havia un total de 740 paquets de tabac per un valor de 2.730 euros, una quantitat que suposaria una sanció administrativa, segons el cos.D'altra banda, la mateixa tarda del dimecres la policia va detenir un resident de 24 anys al Pas de la Casa per intentar fugir dels agents i agredir-ne un d'ells, després que l'implicat i un grup d'individus fossin controlats per la policia davant la sospita que podrien estar fent contraban.

Finalment, aquesta matinada la policia ha arrestat a dos homes, un no resident de32anys per conduir amb una taxa d'alcoholèmia d'1,30 g/l i un resident de 21 per circular sota els efectesde les drogues.

tracking