treball
La Unió Hotelera defensa la necessitat de mantenir el personal d'hivern
L’entitat apostava per repetir les condicions de l’any passat per fidelitzar els temporers
La Unió Hotelera hauria volgut mantenir les condicions de l’any passat, que van permetre que temporers de l’hivern poguessin entrar a la quota d’estiu. Però aquest any l’alternativa passa perquè els temporers extracomunitaris puguin entrar a la quota general gràcies a la flexibilització que ja ha validat el consell de ministres, però que imposa límits als que només han fet una campanya al Principat, que hauran d’acreditar dos anys d’experiència amb documents com la vida laboral. “Aquest estiu podem veure solucionada la situació però no és la mesura que volíem, que eren les condicions de l’any passat”, va expressar el president de la patronal hotelera, Jordi París. El màxim responsable de l’entitat va coincidir amb el director de la Confederació Empresarial (CEA), Iago Andreu, que “el mercat comunitari està esgotat, no hi ha atractiu per poder fer venir treballadors de l’àmbit comunitari i també passa a l’hivern. Hi ha hagut un canvi després de la pandèmia i hi ha menys mà d’obra”.
Per això, el sector defensa que la solució a la falta de mà d’obra passa per mantenir el personal de l’hivern, extracomunitaris interessats a treballar al país i als qual s’hauria de fidelitzar, sosté, facilitant-los “un pla de carrera, una visió de futur”. La Unió Hotelera havia demanat que Immigració fos menys estricte amb els documents que demana que els temporers més novells entreguin, atès que sovint tenen problemes per acreditar experiència, ja que han treballat en negre. Tampoc se’ls ha acceptat aquesta petició. París va indicar que “al final d’aquest estiu traurem conclusions, podrem valorar el resultat efectiu”. A banda de flexibilitzar l’accés a la quota general, l’executiu també ha d’aprovar novament una quota d’estiu. El contingent dependrà de la quantitat d’extracomunitaris que obtinguin el permís de residència ordinari.