educació

Nil Romero i Cesc Joval del Mare Janer guanyen el dictat nacional

Les proves finals es van disputar ahir amb els tres millors de cada classe

Els guanyadors del setzè dictat nacional.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nil Romero i Cesc Joval, estudiants del col·legi Mare Janer, van ser els guanyadors del setzè dictat nacional. La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el periodista i presentador de Ràdio i Televisió d’Andorra, Oliver Jaén, van lliurar ahir els premis al Centre de Congressos de la capital, on va tenir lloc la final del concurs.

El primer premi de la categoria A, corresponent a l’alumnat de tercer de segona ensenyança, va ser per a Nil Romero, del col·legi Mare Janer. Luca S. Cereghini Trifu, de l’Escola Andorrana d’Ordino, va quedar en segon lloc, i Martí Sansa, del Liceu Comte de Foix, va acabar emportant-se el tercer premi. Pel que fa a la categoria B, amb els alumnes de quart de segona ensenyança, el guanyador va ser Cesc Joval, també del col·legi Mare Janer. El segon premi el va obtenir Queralt Garcia, del Liceu Comte de Foix, mentre que Álvaro Vaíllo, del Col·legi Sant Ermengol, va quedar en tercera posició.

Els guanyadors del primer premi van ser obsequiats amb un xec de 600 euros; els segons, amb un de 350 euros, i els tercers, amb un de 150 euros. Tots els premiats també van rebre un certificat acreditatiu del seu lloc en la classificació del dictat.

Les proves finals es van disputar ahir i, en acabar, tots van rebre com a obsequi la novel·la de la qual s’han extret els fragments del dictat: Les ànimes sordes, d’Albert Villaró, que també va assistir a la final per signar-los el llibre i els va dedicar unes paraules sobre la importància de la lectura.

Cal recordar que a la darrera fase del setzè dictat nacional hi han participat els tres millors alumnes de cada classe de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius.

tracking